​Нові санкції США націлені на російські енергетичні проєкти з виробництва зрідженого природного газу в Арктиці

Нові санкції США, запроваджені щодо росії за два роки війни проти України, спрямовані проти понад 500 осіб та організацій у росії та всьому світі, зокрема, проти компаній, які залучені до розвитку російської енергетики. Про це мовиться в заяві Державного департаменту США, опублікованій 23 лютого, повідомляє Голос Америки.


Як зазначено на сайті Державного департаменту США, запроваджуються санкції проти юридичних і фізичних осіб, що «підтримують майбутнє енергетики, металургії та гірничодобувної промисловості росії».

Згідно з повідомленням Держдепу, санкції запроваджуються зокрема щодо проєкту з виробництва зрідженого природного газу Arctic LNG 2, який належить найбільшому російському виробнику зрідженого природного газу - компанії «Новатек».

Так, санкції накладаються на «два великі суб'єкти, які беруть участь у фінансуванні та будівництві вузькоспеціалізованих танкерів для перевезення зрідженого природного газу, спроєктованих спеціально для Arctic LNG 2, оператора проєкту Arctic LNG 2, а також кількох інших організацій, залучених до Arctic LNG 2 та інших майбутніх енергетичних проєктів росії».

У Держдепартаменті США нагадали, що нові санкції є продовженням попередніх санкцій, накладених Вашингтоном щодо Arctic LNG 2 у листопаді 2023 року.

«Ці обмеження вже спричинили затримки в експорті проєкту та призвели до значного збільшення вартості його будівництва», - наголосили в заяві.

Як повідомляла агенція Reuters із посиланням на власні джерела, після того, як США запровадили попередні санкції в листопаді торік, компанія «Новатек» у грудні 2023 р. сповістила низку своїх клієнтів про форс-мажорні обставини щодо майбутніх поставок за проєктом Arctic LNG 2. У «Новатеку» тоді коментувати ситуацію відмовилися.

«Проєкт зрідженого природного газу у російській Арктиці зіткнувся з проблемами через санкції США, накладені у листопаді минулого року... та подальші форс-мажори з боку акціонерів», - йдеться в повідомленні Reuters.

За даними агенції, Arctic LNG 2 є російсько-китайським проєктом, в якому російська компанія «Новатек» володіє 60% акцій, а китайські державні нафтові компанії CNOOC Ltd і China National Petroleum Corp (CNPC) мають по 10% акцій.

«Arctic LNG-2» мав розпочати виробництво на початку 2024 року. Потужність його трьох технологічних ліній оцінена у 19,8 млн тонн зрідженого природного газу на рік і 1,6 млн тонн зрідженого газового конденсату на рік.

Крім того, Держдепартамент США запровадив санкції щодо компаній, залучених до інших майбутніх енергетичних проєктів росії, зокрема, компанії «Глобалтек», створеної в 2019 році «для реалізації та розвитку майбутнього Якутського газового проєкту», а також двох компаній, причетних до розробки та експлуатації терміналу зрідженого природного газу в Усть-Лузі.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью враг продолжил атаковать нашу страну беспилотниками. В результате воздушного боя были сбиты все выпущенные вражеские «шахеды»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.