Тимошенко судять за принципами «єнакіївської юридичної школи» - адвокат

vlas tim harkiv

 
Захисник екс-прем'єр-міністра України Сергій Власенко заявляє, що Київський районний суд Харкова своїм рішенням про призначення судово-медичної експертизи щодо стану здоров'я Юлії Тимошенко намагається прискорити розгляд сфабрикованої справи та всупереч закону забезпечити її присутність на судовому процесі. 


"Як можна в такому стані людину доставляти до зали судового засідання? Звичайно, людину, яка, припустимо, тільки вчора вийшла з коми, теж можна привезти до суду, але чи забезпечує це людині право на захист? Вони хочуть те саме. Вони хочуть, щоб Тимошенко була присутня, а не брала участь у судовому засіданні. Це брутальне порушення права на захист", - сказав Сергій Власенко. 

Захисник наголосив, що передав суду висновок лікарів берлінської клініки Charité про неможливість Юлії Тимошенко за станом здоров'я брати участь у судовому процесі. "Суддя абсолютно чітко зазначив – йому не потрібні незалежні лікарі клініки Charité, які українській владі, як кістка у горлі. Суд не цікавлять висновки цих лікарів. Суду потрібна експертиза тих самих лікарів, які півроку говорили, що Тимошенко здорова, які пропонували лікувати Юлію Тимошенко у камері Качанівської колонії. Їм потрібні такі експертизи", - додав він. 

"На сьогоднішній день абсурдна ситуація: Юлія Тимошенко перебуває на стаціонарному лікуванні в медичному закладі, тобто людина хворіє і це питання ніхто не ставить під сумнів. Це все, на жаль, наслідки того, що я називаю бандитською єнакіївською юридичною школою, яка немає нічого спільного ані з правом, ані з законом, ані зі справедливістю", - підкреслив Сергій Власенко. 

За його словами, ігнорування судом медичних висновків про неможливість присутності Юлії Тимошенко у суді свідчить про бажання влади завершити судовий процес якомога швидше. "Це абсолютно зрозуміло, що їм треба волокти Тимошенко до суду, а для цього вони вирішили нехтувати всім, чим можна нехтувати. Вони погралися вже в демократію, почавши її лікувати, і на тому демократія закінчилася", - зазначив захисник. 

"Вони хочуть якнайшвидше слухати цю справу, оголосити черговий "безпрєдєльний" вирок на кшталт вироку Кірєєва, а потім їздити по Європі, Америці і брехати всім, що в Україні незалежна судова система, президент на неї не впливає, а Тимошенко засуджено незалежним правосуддям. А потім міністр закордонних справ буде "поправляти" свого хазяїна", - заявив Сергій Власенко. 

Як відомо, сьогодні Київський районний суд Харкова оголосив до 10 липня перерву у слуханні справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" для проведення судово-медичної експертизи, щоб з'ясувати можливість присутності на судовому процесі Юлії Тимошенко за станом її здоров'я. 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.