​Маніпуляції проти Залужного і державності, або Чому дехто зацікавлені, щоб ЗСУ контролювалось проросійською партією регіонів?

Чим яскравіє українське сьогодення, так це тим, що війна та обставини в країні показали обличчя кожного. Дуже багато тих, хто вчора зображав «совість, честь, принципи», сьогодні проявляють своє справжнє обличчя, і воно має вигляд зеленої гримаси.


Події навколо «зняття Залужного» не дуже вкладаються в правило «інтереси держави», Однак гарно проглядається ганебність при досягненні цілі офісу президента.

Почнемо з головного: зважаючи на те, що весь офіс президента, і всі його п'ять менеджерів, це - представники проросійської партії регіонів з бекграундом покидьків, то будь-яка особа з проукраїнськими позиціями і ціллю незалежності України та її державності НІКОЛИ не підтримає «ініціативи», котрі валять з того гнилого болота.

Так от, всі ми в курсі, що за ініціативою зняття Залужного стоїть Єрмак. Особина з інтересами і цілями фсб та кремля. Тож, будь-які ініціативи з тих боліт означають, що вони НЕ МОЖУТЬ бути в інтересах України.

Саме з цих аргументів випливає і висновок: якщо Єрмак бажає зняти Залужного (і переконав у цьому Зеленського), отже, це сьогодні - не на користь Україні, як би хто до Залужного не ставився.

Зважаючи на те, що суспільство, дізнавшись про бажання агентури на Банковій, масово стало на захист головнокомандувача, агентура офіційно - відступила. А неофіційно почала штурмувати соціальні мережі замовними статтями, ціль яких — перекласти всі негаразди у війні на Залужного.

Спочатку з’явився рекламний допис від сторінки «Зелений блок», в якому Залужного звинувачували у всіх смертних гріхах на фронті. А потім ще з’явились дописи і від багатьох ЛОМів, а також - експертів. Серед останніх був і Валентин Гладких, маніпуляції якого таки треба розкласти, бо подібні маніпуляції свідомістю заслуговують на окремий розгляд. Тож, не копіюючи допис, але, беручи з нього цитати, однак, опираючись на всім відомий фактаж, розкладемо, у чому ж маніпуляція.

Отже.

Цитата перша:

«Я не готовий з такою категоричністю говорити про необхідність заміни Залужного, втім з усією категоричністю можу стверджувати, що риторика окремих персонажів про його нібито незамінність виглядає відверто заангажовано і не витримує раціональної критики.

Питання ж не у тому, що зробив Валерій Федорович на своїй посаді – його досягнення ніким під сумнів не беруться, не заперечуються і повною мірою визнаються.

Хоча й у цьому випадку, мабуть, варто, заради справедливості, враховувати, що ці досягнення – результат колективних зусиль».

Знаючи, що Залужний влаштовує західних партнерів, однак, не влаштовує партію регіонів на Банковій, говорити про заангажованість - дивно, адже, хто ті персонажі, що говорять про незмінність? Громадяни і Захід? У чому їхня заангажованість? Вони довіряють Залужному, який, як стало відомо з книги Саймона Шустера, таки готувався до вторгнення, але не довіряють Зеленському, що літав до Оману і не готувався до великої війни? Так як «заангажованість» - це дії в інтересах певних осіб, держав чи компаній. Тож виходить, що ті, хто підтримує Залужного, заангажовані в інтересах України, а ті, хто не підтримує, то в чиїх інтересах їхня заангажованість, якщо точно знати, що на Банковій сидить проросійська партія регіонів? Щодо «результату колективних зусиль», так дійсно: саме колективними зусиллями громадян вдалося зупинити і відкинути ворога від Києва, тоді, як нам відомо, влада — самоусунулась, багато хто з її представників - втік, а серед співробітників СБУ виявилось багато зрадників. І, як нам відомо зі справи Кулініча, призначав на ті посади агентуру безпосередньо Баканов — друг Зеленського. Тож, якщо говорити про колективні зусилля, та якщо розкласти факти, якось виходить, що зусилля того ж Баканова (як голови СБУ і друга Зеленського) були направлені зовсім не на ті досягнення, які стались. А от те, що відбулось, трапилось тому, що Залужний не ставив Зеленського і офіс президента з п'ятьма менеджерами з проросійської партії регіонів до відома своїх планів, а суспільство, коли стала потреба захисту — згуртувалось.

Цитата друга:

«Водночас, якщо ми завдячуємо особисто Валерію Федоровичу за всі наші успіхи, то, мабуть, й у наших прорахунках і невдачах є бодай частина його відповідальності? Тим більше, що треба віддати належне пану генералу, він мав мужність і мудрість визнати свої помилки публічно».

Автор цитати говорить щиру правду: Залужний відкрито визнав свої помилки. Чого не скажеш про Зеленського і його п'ятьох менеджерів. Автор цитати навіть і не натякає на те, що невдачі, це, в першу чергу, через заклики до шашличків від Зеленського, а також розкрадання в МО (де сидять цивільні). Бо, як, наприклад, говорить генерал Кривонос, допоки цивільні і чотириждиуклоніст не лізли у ставку, ситуація на фронті була кращою. І коли Залужний говорив, що з-під Бахмута треба відходити, саме цивільний чотириждиуклоніст наполягав, щоб там продовжувалась стійкість. Однак про це - не згадується. Чи визнав це Зеленський публічно? Ні! Однак розказав, що не розкрадаються гроші партнерів, а те, що крадуть, то - українські кейси. Тільки від такої заяви у нормальної людини буде шок, бо президент воюючої країни в інтерв'ю визнав не помилки, а факт розкрадання коштів українських платників податків і при цьому і словом не обмовився, що він це зупинить, або якось на цю ситуацію вплине. А розкрадання коштів, то не прорахунок, виходить?

Цитата третя:

«Мені реально кумедно чути риторику, яку інакше як «відрижкою феодалізму» не можу назвати. Якими б величними не були досягнення людини на посаді – це не означає, що посада має бути зарезервована за нею навічно. Посада – це не винагорода за попередні досягнення, посада – кредит довіри для майбутніх результатів. Чи, може, дамо Валерію Федоровичу графський титул і дозволимо передати посаду Головнокомандуючого у спадок?

На дворі 21 століття».

Про феодалізм автор цитати сказав вірно. Тільки в Україні не феодалізм у чистому вигляді, а зацікавленими створено клептократично-какістократично-феодальну систему, де феоди обслуговують тих, кого і автор, але - не державу. Ба більше, автор і словом не заїкається, що, як він наголошує, у 21 сторіччі в Україні править або регент при неповноцінному, або управитель при царі, як Распутін при Миколі другому. Однак цей нюанс автор вважає нормою, судячи з усього, для 21 століття. А Конституція, то, видко — атавізм. Ну і ставлення до громадян України в державі гірше, ніж за феодалізму, однак говорячи про феодалізм, він не згадує клептократів, котрі вже не одну владу отримують у спадок від іншої: від Кучми до зеленого покидька.

Цитата четверта:

«За зроблене величезна дяка, але наразі маємо рухатися далі.

Це означає, що Україна має розробити і запропонувати нову стратегію і план дій, про що неодноразово вже говорили наші партнери, бо, на жаль, маємо визнати: минулого року не справдилися очікування не лише багатьох наших співвітчизників, але й іноземних партнерів щодо результатів контранступу».

Маніпуляції, що направлені на найважливіше для українців сьогодні — життя та незалежність. Зважаючи на те, що про контрнаступ горланив лише Єдиний марафон, а не Залужний, у прямому ефірі звітували (видко, нині сьогодні так працює передача інформації, щоб не казали, що працюють на ворога, а казали, що — ідіоти), куди і яка зброя постачається, скільки передано, куди направлено. І все це йшло аж ніяк не від Залужного, а коментувалось агентом КДБ Білорусі Подоляком та іншою агентурою. Також, навіть ВВС Україна, посилаючись на Bild, писала, що «У Залужного і Зеленського є розбіжності щодо Бахмута» . За даними Bild, у Зеленського та Залужного «принципово різні погляди» на Бахмут. Головнокомандувач ЗСУ нібито ще кілька тижнів тому закликав подумати про відступ «з тактичних міркувань». Тобто, у професійного військового і у чотириждиуклоніста, що не готував країну до війни, давав розпорядження про розмінування, заглядав в очі путіну, - були різні бачення щодо дій під Бахмутом. І пан Гладких це точно знає. Однак, як і проросійський офіс президента, перекладає всю відповідальність на Залужного. Чому? Тож до кого насправді треба ставити питання щодо втрати великого ресурсу, наданого міжнародними партнерами, а головне – значної кількості особового складу?

Цитата п'ята:

«Окремо варто згадати і про заяви, які потрапляли до західної преси, про те, що рекомендації, які було розроблено експертами НАТО, були нібито проігноровані українським військовим керівництвом».

До того, як це озвучив Валентин Гладких у своїй маніпулятивній публікації, чути такого не доводилось. Ба більше: одразу після заяви про появу указу до країни приїхала Нуланд, котра якраз підтримує Залужного. Як і більшість західних партнерів. А от пан Валентин не може не знати, як ігнорувались Зеленським попередження про вторгнення. І не тільки ним, а й усією владою і міністром оборони. Але пан Валентин аж ніяк не наполягає на заміні Зеленського і оточення, що складається з проросійської агентури. Чому?

Цитата шоста:

«Пояснити громадянам необхідність мобілізаційних заходів, Головнокомандувач самоусунувся з комунікації на цю важливу тему, обмежившись дивною заявою про те, що звільнені «воєнкоми», попри свою корумпованість, забезпечували результат.

Цікаво, який саме результат? «Обілєчіванія ухилянтів»?

Між нішим, ТЦК – це структура ЗСУ і навести там лад – обов’язок Головнокомандуючого».

Відверта маніпуляція свідомістю населення, котре не знає базових речей. Перше: закон про мобілізацію - це обов'язок якраз президента. У законі «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» п. 1 ст. 4 цього закону вказано: «організація і порядок проведення мобілізаційної підготовки та мобілізації визначаються цим Законом, актами Президента України та Кабінету Міністрів України». І там нічого не вказано про головнокомандувача. Але пан Валентин чомусь вирішив і це питання перекласти на Залужного. Що, так зручно?

Те саме щодо ТЦК. ТЦК, дійсно, підпорядковуються військовим. От шукаєш у Гуглі, а він і видає: «Безпосереднє керівництво ТЦК і контроль за їх діяльністю здійснюють відповідні оперативні командування, а загальне — Командування Сухопутних військ Збройних сил України, яке узгоджує основні питання діяльності ТЦК з відповідними структурними підрозділами Генерального штабу Збройних Сил та Міноборони». А хто у нас керує Сухопутними військами? А Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський - м'ясник, як називають його військові, і ручна собачка офісу президента, що закінчила російське військове училище. То хто Сирському не дає можливості навести лад у структурі, що йому підпорядковується? Залужний, чи Єрмак, перед яким Сирський танцює, хоча у Єрмака - немає ніяких повноважень?

Цитата сьома:

«Водночас спостерігаємо якусь дивну політизацію як посади, так особи Головнокомандуючого – намагання втягнути і використати його для досягнення цілей не на полі бою, а у внутрішньополітичній боротьбі».

Сам Залужний жодного разу ніде не сказав про жодні політичні амбіції. Саме офіс президента та прикормлені постійно сватають його в політику. Так хто політизує? Залужний, чи експерти на кшталт пана Гладких? Тож, коли пан Валентин говорить про втягування у політичні ігрища, він сам грає на цьому полі і політизує посаду главкома, коли той сам — нічого про політику не говорить.

Загалом, всі експерти (якщо вони фахові) у курсі, що серед військових всього світу вважається поганим тоном говорити про політику і вони тримаються осторонь, і політичні амбіції серед військових не шануються.

Однак пан Гладких, як і Єрмак, і Зеленський, і як багато інших незрозумілих осіб, вважають, що зміна головнокомандувача під час війни, то — нормально. І це за умови, що як чоловік, ця людина повинна усвідомлювати і те, якою кількістю інформації Залужний володіє, і скільки відповідальності на ньому лежить, і що за один день ти все не передаси ніякому наступнику, який би талановитий він не був. Однак ці експерти чомусь, як і російська агентура, переконані, що треба Залужного знімати. Чому? Бо Єрмак контролює Кабмін, ВР, через Татарова - правоохоронні органи та суди, обласні адміністрації, але не контролює ЗСУ?

Однак питання до пана Валентина та інших «експертів»: чому ж вони зацікавлені, щоб ЗСУ контролювалось проросійською партією регіонів?

Як написав Юрій Касьянов, у квітні 1951 року командувач силами ООН у Кореї американський генерал Дуглас Макартур був відправлений у відставку президентом США Труменом через розбіжності щодо ведення війни на Корейському півострові.

Макартур вважається одним із найуспішніших полководців Другої світової війни. Володар Медалі Пошани і Золотої медалі Конгресу, він командував військами США на Тихоокеанському театрі військових дій і прийняв капітуляцію Японії.

Він розробив і провів Інчхонську десантну операцію, результатом якої стала нищівна поразка північнокорейської армії, і тільки втручання Китаю врятувало комуністів Кореї.

Сенат США провів розслідування обставин відставки Макартура і дійшов висновку: «Зміщення генерала Макартура було в рамках конституційних повноважень президента, але це рішення шокувало національну гордість».

Прямим наслідком відставки Дугласа Макартура стала фактична поразка США в Корейській війні. Війна зупинилася на 38-й паралелі, і відтоді північнокорейський диктаторський режим погрожує війною і ядерною зброєю сусідам і самим Сполученим Штатам.

Оксана КОТОМКІНА, Конфлікти і закони

Фото Zahid.net



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг этой ночью атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед». Пуски БпЛА производились с мыса Чауда (Крым) и Приморско-Ахтарска (рф)

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.