​Американські дослідники вважають, що перехід на літній час може лише шкодити здоров'ю і не має жодних переваг

Із тим, як більшість країн Європи перейшли на зимовий час, а США переведе годинники цими вихідними, експерти Американської академії медицини сну (American Academy of Sleep Medicine - AASM) вважають, що перехід на літній час навесні не має переваг і лише шкодить здоров'ю, пише Голос Америки.


Міністерство транспорту США повідомляє, що зміна часу допомагає заощадити енергію, запобігти автокатастрофам і зменшити рівень злочинності, пише USA Today. Але дані свідчать про зворотнє, зазначає видання, адже одразу після переведення годинників навесні рівень ДТП зростає. Як ідеться у дослідженні Current Biology, у цей час ризик серйозних аварій на дорогах зростає на 6%, адже під час переходу на літній час люди недоотримують годину сну.

Також, згідно із дослідженням, опублікованим у журналі Sleep Medicine, йдеться і про негативні наслідки для здоров'я: після переходу на літній час кількість серцевих нападів зросла у 4 рази (3 тисячі за тиждень до переведення годинників - проти 12 тисяч після).

Особливо важко зміну часу переносять діти, погоджуються дослідники. Недостача сну згубно позначається на їхніх когнітивних здібностях. У виданні Journal of Neuroscience, Psychology, and Economics йдеться про те, що після переведення годинників у дітей відзначається зниження оцінок під час тестування. Більше того, перехід на годину вперед відбувається навесні - наприкінці навчального року, коли у дітей і підлітків чимало проектів та іспитів.

Таким чином, експерти зі сну погоджуються, що негативні наслідки переважають позитивні. Через це в AASM радять відмовитись від переведення годинників.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.