Корупційна війна - десять нуль на користь корупції

litvin zabudova

 
Нині вже ніщо не заважає корупції та корупційним схемам квітнути. Та й не дивина. Той, хто обіцяв корупцію побороти, той її і очолив. Щоправда, на люди періодично голова корупційного середовища заявляє: йде боротьба з корупцією. І люди змушені до чільника корупційного механізму звертатись з проханням, аби він вплинув на тих, хто в його ж ланцюжку провертає корупційні схеми та розкрадає землі та майно.


Проте, окрім заяв про боротьбу з корупцією, від очільника корупційного середовища нічого не надходить. А люди йому пишуть, вказують на корупційні схеми та механізми. Ба більше: про діяльність декотрих корупціонерів навіть піднімали питання у ВР, а депутатський запит зачитував сам Литвин. І що, корупціонера притягнуто до відповідальності? Та що ви, панове, якщо його брати за зябри, то хто ж тоді Януковичу вибори фальсифікуватиме на ввіреній корупціонеру території? Чіпати своїх і потрібних людей – боронь Боже, позаяк корупція в Україні лише в середовищі «папєрєдніков», а серед своїх корупція носить назву більш прагматичну - «бізнес на владі». А коли корупцію легалізовано, то що робити народу? Дивитись на свавілля, чи все ж головний корупціонер почне наводити лад та змінить ситуацію, коли державні структури та їх підрозділи, які зобов’язані відслідковувати, попереджувати випадки і вести боротьбу з корупцією, не лише усунуті від виконання своїх прямих обов’язків, а ще й мають свою долю, надаючи «кримінальну кришу» злочинцям?

«Конфлікти і закони» вже писали про корупційну розбещеність, що квітне під носом у головного корупціонера - майже в межах столиці. Тоді «KZ» піднімало питання про Бучанського міського голову Федорука А. П. та його оборудки. Щось з того часу змінилось? Та як можна так погано думати про гаранта конституції, який буде такий невдячний і втрутиться в корупційні схеми підлеглих?

Невідомо, скільки коштувало Федоруку відкупитися, щоб зам’яти слідчі дії прокуратури за листом Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією за № 04-12/12-2718(3-4) від 21.01.2210 року та заморозити в тій же прокуратурі на 6,5 років кримінальну справу № 61-928 від 12.01.2006 року про оформлення 7 га землі на підставних осіб, проте можна констатувати: людина не лише не перестала збагачуватись за рахунок держави - безкарність призвела до зародження нових, більш революційних і просунутих схем.

Литвин зачитує депутатський запит щодо корупційних діянь у м. Буча


Наразі, майже все будівництво у Бучі житлових кварталів багатоповерхової забудови з об’єктами комерційного призначення повністю підконтрольні родині пана Федорука.

За документами, що «KZ» надані Депутатом Ірпінської міської ради V скликання Віктором Бархоленко, тепер Федорук оформлює землю для майбутнього об’єкту забудови на низку підставних осіб. За дивних обставин, всі власники земельних ділянок у кількості семи чоловік одночасно віддають свої права на розпорядження своїми земельними ділянками двоюрідному брату Федорука - Яцюку Олегу Івановичу, а вже він… уповноважує ТОВ «Будрегіонінвест»,  засновниками якого є дружина голови Бучанської міської ради та дружина колишнього заступника міського голови, розпоряджатися земельними ділянками під будівництво зазначеного об’єкту. А потому ТОВ «Будрегіонінвест», а також пан Карплюк В. А. та пан Яцюк О. І., заключають договір про спільну діяльність у будівництві житлових будинків.

Цікаво, що всі нотаріальні дії були здійснені приватним нотаріусом Матвієць Наталією, яка є дружиною колишнього заступника прокурора Київської області Матвійця А. А., що свого часу «відмазав» пана Федорука від кримінальної відповідальності і отримав за це від нього трьохкімнатну квартиру в Бучі.

Потому 27.10.2011 пан Федорук ініціює рішення Бучанської міської ради на будівництво житлового кварталу площею 9,4 га упродовж бульвару Б. Хмельницького, а вже 03.11.2011, позачерговим рішенням виконавчого комітету Бучанської міської ради, дає дозвіл тому ж таки ТОВ «Будрегіонінвест» дозвіл на розробку проекту багатоповерхової забудови.

Зачищення лісу в м. Буча під забудову



Згодом рішенням Бучанської міської ради пан Федорук надає земельну ділянку площею 1,4 га під будівництво житлового масиву «Новатор» ПрАТ «Меліоратор», власником якого є його рідний дядько Яцюк Василь Петрович. ПрАТ «Меліоратор» передає право на будівництво ТОВ «Сарафан», засновником якого є сім’я Карплюка В. А., що на той час перебував на посаді заступника Бучанського міського голови Федорука А.П. і в той же час неофіційно керував будівництвом житлового масиву. Не маючи відповідного досвіду у будівельній галузі, роботи проводилися з порушенням правил безпеки і охорони праці. Як наслідок, трапилася трагедія, де одна людина загинула, а інша отримала тяжкі травми. Ці потерпілі працювали під керівництвом Карплюка В.А. нелегально. Після цього випадку, а трагедія трапилася 5.08.2011 року, пан Федорук заднім числом 26.07.2011 р. звільняє Карплюка з займаної посади. Ніхто не покараний, а будівництво триває і досі.

Потому ТОВ «Сарафан» передає функції підрядника вже славнозвісному ТОВ «Будрегіонінвест». Окрім цього, ПрАТ «Меліоратор» в особі його власника Яцюка В. П. будує дев’ятиповерховий будинок в м. Буча по вул. Чкалова.

Як не крути, а зазначені вище дії Бучанського міського голови Федорука А. П. містять не тільки ознаки корупційних правопорушень (ст. 6 Закону України «Про заходи запобігання і протидії корупції» - неправомірне сприяння юридичним та фізичним особам у здійсненні ними господарської діяльності, укладанні контрактів), а й ознаки злочинів, передбачених Кримінальним Кодексом України (ст. 364 ККУ - зловживання владою або службовим становищем).

То що, головний корупціонер і його свита і далі будуть наголошувати на боротьбі з корупцією? Та, ба, не смішіть…

Конфлікти і закони



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.