Публічна судова пропаганда - для дискредитації Юлії Тимошенко

dopit propaganda

 
Відомий адвокат Валентина Теличенко, яка захищала інтереси екс-прем'єр-міністра України у Європейському суді з прав людини, вважає, що проведення публічних допитів сумнівних свідків у справі про вбивство Євгена Щербаня є складовою частиною владної пропаганди для дискредитації Юлії Тимошенко.


"Це є нічим іншим, як пропаганда. Ми знаємо, що й заступник генерального прокурора, і прем'єр-міністр неодноразово і в Україні, і за межами України, що важливіше, намагалися всіх переконати, що Тимошенко – вбивця, що вона замовила вбивство Щербаня. Не дуже вдавалося переконати. І от чергова така "переконлива" акція – це публічно допитати нібито свідків цього замовлення. Інакше не можна оцінити ці судові засідання", - сказала Валентина Теличенко.

Адвокат звернула увагу на те, що новий Кримінальний процесуальний кодекс дозволяє визнавати доказами інформацію, отриману від третіх осіб. "Новий КПК тепер дозволяє посилатися, як на докази, на ті покази свідка, які йдуть не від нього, а від бабусі, яка колись казала. Тільки бабусі вже немає і вона не може нічого підтвердити з якоїсь причини. Навіть новий КПК не зобов'язує цю бабусю пошукати і з'ясувати, чи вона існувала взагалі, чи вона жива, чи вона покійна…", - уточнила вона.

"У мене є підозра, що новий КПК, коли писали, мали на увазі кілька справ, кілька процесів, тому його виписували таким чином, щоб у разі необхідності можна було деякі кутки і проблеми замастити, заштукатурити злегка", - вважає Валентина Теличенко.

Як відомо, Печерський районний суд Києва впродовж трьох днів у рамках досудового розслідування справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня допитав двох свідків – Ігоря Мар'їнкова та Сергія Зайцева.

Допити обох свідків відбувалися за відсутності Юлії Тимошенко, незважаючи на те, що екс-прем'єр-міністр не відмовлялася від участі у засіданнях суду.

У своїх показах Ігор Мар'їнков та Сергій Зайцев не надали жодних прямих доказів, які б підтверджували причетність Юлії Тимошенко до резонансного злочину 90-х років. Перший свідок у своїх показах посилався на інформацію, отриману від покійних людей, а другій – на інформацію, отриману від свого родича – Петра Кириченка, помічника Павла Лазаренка.

При цьому, як з'ясувалося, Ігор Мар'їнков також свідчив у справі про вбивство у 1998 році екс-голови Нацбанку Вадима Гетьмана та про вибух на стадіоні "Шахтар" в 1995 році, в результаті якого загинув кримінальний авторитет Ахать Брагін. Сергій Зайцев проходить як учасник у справі про вбивство одного з бізнесменів, розслідування якої досі не завершено. Тобто є всі підстави вважати, що свідки надають свідчення за погодженням зі стороною обвинувачення або під тиском прокурорів.

Ще одним свідком у справі має стати Петро Кириченко, який неодноразово допитувався правоохоронними органами США у справі Павла Лазаренка. Проте жодного разу у своїх показах він не згадував ім'я Юлії Тимошенко. Помічник Павла Лазаренка змінив свої свідчення після того, як у Києві було затримано його онкохвору дружину Ізабеллу при спробі продати арештовану нерухомість. Після надання свідчень проти Юлії Тимошенко був знятий арешт на його нерухомість та грошові кошти, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.