Екоінспектор оцінив річку Білий Черемош в… 119 гривень

pidgotovka budivnitstvo

 
На сайті Міністерства екології та природних ресурсів Україні оприлюднено документи щодо проведення перевірки місця будівництва малих гідроелектростанцій в Карпатах на річці Білий Чернмош. Порушення оцінили в 119 гривень, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Національного екологічного центру України.


Незважаючи на численні повідомлення у засобах масової інформації про незаконність будівництва малих ГЕС в період нересту, інспектори виїхали на перевірку лише після відповідного звернення народного депутата Бригинця. Наслідок перевірки – формальний штраф в 119 грн. Саме в таку суму старший інспектор Викленець В.І. оцінив річку Білий Черемош, разом з усієї її іхтіофауною. Також був виданий припис на заборону робіт до 20 травня в руслі річки.

На цьому інспектори вирішили вважати свою місію щодо захисту річок Карпат завершеною і самоусунулись від подальшого контролю, хоча від місцевих мешканців поступала постійно інформація про продовження будівельних робіт, – розповідає активіст громадської кампанії за збереження карпатських річок Петро Тєстов.

5 травня активістами був виявлений та задокументований факт проведення робіт про будівництво Голошинської малої ГЕС, а місцеві мешканці висловили готовність до акцій «прямої дії».

- Інспектор лише виписав мінімальний штраф і, судячи з усього, навіть не опломбував техніку, роботи наче зупинили до 20 травня – до формального кінця нересту. а що потім? Якщо ГЕС збудують, риба більше ніколи не нереститиметься вище по течії. Інспектора це не хвилює, – обурюється заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

- Як і при колишній владі, екоінспектори лише імітують видимість роботи. І інтереси забудовника їх цікавлять значно більше, ніж захист природи, – додає Петро Тєстов.

Активісти вимагають покарання у відповідності до чинного законодавства за невиконання службових обов’язків старшого інспектора Викленця В.Ю. ДЕІ в Івано-Франківській області та ставлять питання про невідповідність займаній посаді начальника ДЕІ в Івано-Франківській області Шкиці І.М. Також, на думку природоохоронців, ДЕІ повинна оскаржити антиприродні дозволи на будівництво малих ГЕС у суді.

Свою позицію щодо бездіяльності Держекоінспекції активісти планують озвучити 13 травня на зустрічі з головним Державним екологічним інспектором Казимиром М.М.

Зі свого боку, активісти запрошують на цю зустріч журналістів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.