​Юрій Луценко розповів про результати розслідування бійні між силовиками у Княжичах

У середу, 21 грудня 2016 року, під час робочої наради Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Генеральний прокурор Юрій Луценко виступив із доповіддю щодо стану та результатів досудового розслідування в кримінальному провадженні за фактом загибелі працівників поліції 4 грудня 2016 року у с. Княжичі Київської області.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

«Слідство веде не МВС, а з другого дня після трагедії слідство у свої руки взяла Генеральна прокуратура України», - нагадав Юрій Луценко.

Так, він зазначив, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні від 04.12.2016 за фактом вбивства 5 співробітників Національної поліції України в с. Княжичі Броварського району Київської області, за ознаками злочину, передбаченого п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб).

Генеральний прокурор повідомив результати досудового розслідування та нагадав, що унаслідок вказаної події від кульових поранень загинули 2 співробітника Управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в м. Києві, 2 співробітника Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони в Київській області та співробітник управління Корпусу оперативно-раптової дії ГУНП в м. Києві.

Юрій Луценко повідомив, що на даний час у кримінальному провадженні слідчими Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України допитано 4 потерпілих, 37 свідків, призначено та триває проведення 15 судових експертиз, одержано дозволи суду, на підставі яких проведено тимчасові доступи до речей та документів, проведено 15 оглядів предметів, документів та місця події, за запитами та дорученнями оперативними підрозділами одержано необхідну інформацію та копії документів.

«Зараз ми будемо чекати приблизно від місяця до півтора місяця результатів призначених експертиз, в першу чергу трасології, балістики. Проведемо відтворення подій на місцевості, після чого зможемо сказати вже не версію, а можливо й точно, хто перший вистрілив, з якого виду зброї, хто за що відповідав…», - сказав Юрій Луценко.

Генеральний прокурор зазначив, що органом досудового розслідування перевіряється можлива причетність 17 службових осіб до вчинення злочину.

«Слідство з особливою відповідальністю ставиться до оцінки дій посадових осіб, які взяли на себе відповідальність за розвиток подій. Оцінка діям посадовців буде дана принципова», - завершив Юрій Луценко.

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.