​ГПУ повідомила, за які гроші «беркутівці» розстрілювали українців на Майдані

Бійці спецпідрозділу «Беркут» отримували від 3 до 5 тисяч гривень за застосування надмірної сили проти учасників Майдану взимку 2013-2014 років. Про це під час брифінгу повідомив начальник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє Hromadske.ua.


Ці виплати були регулярними протягом грудня 2013-го – лютого 2014-го. Загалом було виплачено 50 млн гривень нелегальних коштів. За словами Горбатюка, кошти були націлені на те, що силовики «будуть вчиняти такі дії проти протестувальників, незаконні у тому числі, після яких керівництво держави зможе розраховувати, що Майдан буде припинено».

У грудні-лютому командири підрозділів отримували у кабінеті генерала Володимира Гриняка «незаконні кошти у розмірі 600-800 тисяч гривень для передачі підлеглим підрозділам: по 5 тисяч офіцерам, по 3 призначалося рядовим. Це мається на увазі одна виплата. Такі виплати здійснювалися регулярно і ми маємо дані про виплати 50 млн гривень, за попередніми даними», - сказав Горбатюк.

Фото bbc.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.