​Генпрокуратура підтвердила статус інституції «за викликом»

Про це повідомляє на своїй сторінці Фейсбук нардеп Світлана Заліщук, коментуючи обшуки у квартирі її брата: «Генпрокуратура підтверджує свій статус інституції «за викликом». На превеликий жаль.


1. Обшуки в моїй родині таки провели. Але за місцем проживання брата, а не в помешканні, де живе батько, як заявила прокуратура. Найбільше питання викликає той факт, що прокуратура забрала речі, документи, засоби зв’язку мого брата, які не мають жодного відношення до роботи мого батька.

2. Дуже показово, що деякі документи мого брата, які забрали прокурори при обшуку, злили деяким фейсбучним ботам. Зокрема, старий дозвіл на роботу в росії, очевидно, який має його дискредитувати. Більше того, слідчий дає коментар медіа, що це «характеризує» родину.

Шановний генеральний прокуроре, якщо когось робота/бізнес в росії і дискредитує, то точно не мою родину. Це більше стосується вашого шефа на Банковій.

Мій брат очолював українську компанію, яка працювала в росії, він погодився на цю роботу до Майдану. І коли росія вторглася в Крим і Донбас, він протягом деякого часу передав справи і повернувся в Україну. Саме з громадянських міркувань. У росії жодним майном чи бізнесом там ні брат, ні інші члени моєї родини не володіють.

Ваші коментарі дискредитують ваше розслідування й показують справжню мету ваших обшуків. Вам важливо не розслідувати, а «характеризувати». Ви робите із розслідування піар-кампанію.

3. У результаті обшуків: зіпсовані вхідні двері, перевернута квартира, безліч вилучених особистих речей брата, які не мають ніякого відношення до роботи будь-кого з моїх родичів, зникли кошти, які не відображені в протоколі обшуку.

Мимоволі виникає питання, навіщо взагалі потрібен Кримінально-процесуальний кодекс України? Так, згідно зі ст. 236 КПК України, «слідчий, прокурор застосовує належних заходів для забезпечення присутності під час проведення обшуку осіб, чиї права та законні інтереси можуть бути обмежені або порушені».

На момент проведення обшуку брат був офіційно зареєстрований за цією адресою і регулярно проживав там, працює в місті Києві, має засоби зв'язку. Насправді, ніщо не заважало слідчому повідомити його про те, що прямо зараз в його житлі будуть проводитися слідчі дії – тоді не довелося б зрізати петлі з вхідних дверей.

Брат, перебуваючи в момент обшуку в квартирі, міг би дати пояснення щодо його особистих речей, які, з невідомих причин, викликали такий інтерес у слідства, хоча, на мій погляд, вони не мають найменшого відношення до предмету кримінального провадження, в рамках якого був проведений обшук.

Найближчим часом адвокат брата планує зв'язатися зі слідчим, аби з'ясувати, в чому суть претензій Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України до нього.

4. Використовуючи деякі злиті документи, одна генпрокурорська шавка поширює неправдиву інформацію у Фейсбуці. Я хочу заявити про деякі принципові речі.

- я володію лише задекларованим майном, майно моїх родичів не має до мене відношення

- ні я, ні мої рідні не володіють жодним майном чи бізнесом в росії

- мій батько й брат працювали в бізнесі й не мали жодного відношення до влади, громадської чи навіть журналістської роботи. Їхнє майно придбане з заробітку, отриманого в бізнесі.

За останні три роки наше суспільство і світ стали свідками, як генпрокуратура зливає одну за одною великі корупційні справи. Нагадаю вам лиш про позавчорашнє виправдальне рішення Євросуду по Лукаш. Замість притягнення до відповідальності реальних злочинців, генпрокуратура використовує свої повноваження для боротьби зі своїми опонентами», - написала Світлана Заліщук.

Фото зі сторінки ФБ Світлани Заліщук



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.