​ДБР запобігло заподіянню шкоди державі на понад 4,7 млн грн під час спроби ввезення «контрафакту» через Галицьку митницю

Слідчі ТУ ДБР у місті Львові запобігли потраплянню незаконно ввезених товарів у вільний обіг та заподіянню шкоди інтересам держави на суму понад 4,7 мільйона гривень. Так, 4 грудня 2020 року при виїзді з міжнародного автомобільного пункту пропуску «Краківець» був затриманий комерційний вантажний транспортний засіб, який рухався на внутрішню митницю для завершення проходження митних формальностей.


Встановлено, що він здійснив в’їзд в Україну, використовуючи товаросупровідні документи, в яких були відображенні недостовірні відомості щодо торгових марок та вартості моторних та трансмісійних мастил, повідомляє прес-служба ДБР.

Через те, що торгові марки вказаних товарів включені до митного реєстру об'єктів права інтелектуальної власності, з метою уникнення додаткових витрат під час їх розмитнення, особи умисно відобразили в документах торгові марками значно нижчої вартості, які відсутні у вказаному реєстрі. Таким чином, 45 % товарів не відповідало товаросупровідним документам.

Крім того, згідно попередньої митної декларації та товаросупровідних документів, вартість ввезених на митну територію України моторних та трансмісійних мастил занижено приблизно в 7 разів, що складає понад 4,7 млн грн. Це могло спричинити завдання збитків державному бюджету України в особливо великих розмірах.

Водночас, службові особи митного поста «Яворів» Галицької митниці Держмитслужби України, після спрацювання автоматизованої системи аналізу та управління ризиками (АСАУР) щодо невідповідності вагових показників, не провели належним чином огляд вищевказаної товарної продукції та надали дозвіл на виїзд транспортного засобу з пункту пропуску.

На даний час суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності здійсненні заходи щодо вивезення вказаних товарів за межі митної території України.

Попередня кваліфікація:

ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) (ч. 1 ст. 212 КК України);

несанкціоновані перехоплення або копіювання інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, якщо це призвело до її витоку, вчинені особою, яка має право доступу до такої інформації (ч. 2 ст. 362 КК України);

службове підроблення (ч. 2 ст. 366 КК України).

Перевіряються аналогічні факти розмитнення товарів вказаного перевізника та готується запит про надання міжнародно-правової допомоги Республіки Польща.

Процесуальне керівництво досудовим розслідування у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура.

Фото прес-служби ДБР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.