Після штурму Святошинського райвідділку до міліціянтів приїхали депутати «УДАРу»

udar svyatoshinskiy

 

Народні депутати від "УДАРу" знаходяться в Святошинському райвідділі міліції для з'ясування всіх обставин чергового свавілля збоку правоохоронців - побиття громадської активістки. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі «УДАРУ».


Зокрема, працівники Святошинського ринку прийшли вимагати затримання міліціонера, який сьогодні вдень побив на ринку громадську активістку Ірину Бондарь.

Під стіни Святошинського РУГУ прийшла значна кількість киян, райвідділ очепив загін спецпризначення "Беркут".

Для з'ясування ситуації до райвідділу міліції прибули народні депутати Роман Чернега та Марія Іонова і помічник лідера "УДАРу"Віталія Кличка Володимир Бондаренко, які увійшли до приміщення та поговорили з керівництвом відділку.

"УДАРівці" переконали начальника Святошинського райуправління вийти до людей.

Як повідомила народний депутат Марія Іонова, від керівництва райвідділу вдалося дізнатися, що інцидент стався під час здійснення заходів по протидії незаконній торгівлі. "Міліціонери стверджують, що продавці начебто не мали дозволу на торгівлю. Продавці, за словами правоохоронців, були попереджені тиждень тому, що вони не зможуть торгувати. Однак сьогодні ринок відкрився. Більше того, організація КУПР попередила, що влаштує акцію протесту, якщо підприємцям не дадуть торгувати. Під час міліцейського рейду постраждала жінка, яка є активісткою цієї громадської організації. Вона під час спілкування з правоохоронцями попросила їх говорити українською і отримала забій грудної клітини", - розповіла Іонова.

Володимир Бондаренко повідомив, що  досягнута домовленість, що декілька осіб, які прийшли мітингувати, увійдуть до ініціативної групи, яка за участю представників "УДАРу" продовжить переговори з правоохоронцями. За його словами, наразі всі фігуранти справи дають свідчення працівникам прокуратури. Бондаренко також додав, що відбуваються переговори ініціативної групи з керівництвом міліції.

Участь в переговорах також взяв  начальник головного управління МВС Києва Валерій Коряк, який запевнив, що міліція не перешкоджатиме роботі ринку. Крім того, на місце прибув прокурор Святошинського району столиці. Ситуацією навколо даного інциденту зацікавився міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Під стінами відділу знаходиться близько 200 мітингувальників.

В партії "УДАР" вимагають від прокуратури негайно об'єктивно розслідувати справу про побиття на ринку і покарати винних. "Діяльність правоохоронних органів стала небезпечною для громадян. Міліції не довіряють і її бояться. "УДАР" наполягав і наполягає на відставці міністра МВС Захарченка. Правоохоронна система повинна бути реформована - знизу доверху, докорінно. І ніякі окремі звільнення тут не допоможуть. Потрібна повна переатестація і перезавантаження всієї системи",- підкреслив заступник голови "УДАРу" Віталій Ковальчук.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.