Українці збирають підписи до ФАРЄ з проханням виключити символіку ОУН-УПА з переліку дискримінаційних символів

simvoly

 
Громадськість ініціювала збір підписів під петицією до Виконавчого директора «Футбол проти расизму в Європі» Піара Поваре, якою закликає керівництво міжнародної установи виключити з переліку образливих та дискримінаційних символів ФАРЄ прапору ОУН-УПА, банерів із зображенням С.Бандери та Р.Шухевича, а також геральдичного знаку «Галицький лев». Копію петиції також буде надіслано Президентові Міжнародної федерації футболу Йозефу Блаттеру. Про це «Конфліктам і законам» повідомили в інформцентрі Молодіжного Націоналістичного Конгресу, однієї з організацій, що ініціювала збір підписів до ФАРЄ.


«Ми вважаємо, що ФАРЄ було невірно поінформовано та введено в оману заангажованим та упередженим підходом осіб, які мають особисте негативне ставлення до перелічених історичних постатей, що і стало причиною включення вище вказаних символів та постатей до списку заборонених», - йдеться в тексті петиції.

В документі також зазначено, що згідно Нюрнберзького трибуналу, ОУН і УПА не були включені до списку організацій, що співпрацювали з нацистами.

«Під час Нюрнберзького трибуналу, який давав оцінку і виносив вирок злочинам нацизму та їх організаторам, ОУН і УПА не були включені до переліку організацій та структур, що співпрацювали з гітлерівським режимом, отже, прив’язувати ці структури та їх керманичів до нацизму є, з правової точки зору, недоцільно. На міжнародному рівні в жодній державі Світу не було на офіційному рівні засуджено дії ОУН і УПА, як не було засуджено Степана Бандеру і Романа Шухевича. За українським законодавством керівників українського визвольного руху та структури ОУН і УПА визнано борцями за незалежність України. Це вказано в чинному нині Указі третього президента України Віктора Ющенка», - зазначено в документі.

З огляду на вищенаведені факти, ініціатори петиції звертаються до П. Поваре з проханням прибрати символіку ОУН-УПА, геральдичного знаку «Галицький лев» та зображення лідерів української національно-визвольної боротьби з переліку образливих та дискримінаційних символів ФАРЄ, у зв’язку з недоцільністю та правовою необґрунтованістю.



Коментарі

  -2 #1 Константин 27 сент. 2013 г., 12:42:45
Как цинцчно знаписано,-"...Громадськість ініціювала збір підписів під петицією ".Господа,позвольте вопрос,а громадськість" какой страны изволила заявить такую мерзость от имени граждан Украины,для которых выше упомянутые символы есть символы гордости,независимости и вообще СУЩЕСТВОВАНИЕ СВОЕЙ ДЕРЖАВЫ!Может энтой громадськости больше любо серпастый-молоткастый а может двухглавый?Не вооруженным глазом видна подлость коммуно-фашистов уже засветившихся при попытке собрать подписи мерзавцев за референдум по недопущению нас к Европе и эта очередная провокация того-же пошива!!!Помним своих героев,помним историю,помним врагов (без нашей борьбы они не испарятся как роса на солнце) и такие заявы отморозков не будут возникать даже в больных головах!!!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.