На журналістку сайту «Керчь.ФМ» керченські чиновники подали позов до суду

pozov kerch

 
Дитячий садок № 6 міста Керчі Кримської автономії і його завідувачка Ольга Ворон подали до суду на журналістку сайту «Керчь.ФМ» за образу честі, гідності та ділової репутації. Невдоволення позивача викликала стаття під назвою «Вихователька дитсадка заявила про примусові побори в дитсадках», опублікована в квітні цього року.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).

Після виходу статті прокуратура міста знайшла порушення прав дітей при організації харчування не тільки в дитячому садку № 6, який є позивачем, а й в інших комунальних дитячих садках міста. Це підтверджує офіційна відповідь редакції з прокуратури міста.

«У зв'язку з тим, що посадовими особами управління освіти Керченської міської ради, керівниками навчальних закладів не забезпечено в повному обсязі право дітей на повноцінне і раціональне харчування, прокуратурою Керчі внесені 16.04.2013 подання на усунення порушень вимог законодавства України про захист прав дітей на якісне харчування, причин і умов, що їм сприяють. За результатами розгляду подання до дисциплінарної відповідальності притягнуто заступник начальника управління освіти Керченської міської ради», - повідомляє прокуратура АРК у своїй відповіді на запит журналістів.

«Всі чудово знають, що з 1 серпня влада Керчі оголосила нам війну. Спроби незаконного тиску нам вдалося зупинити за допомогою правоохоронців і влади Криму. Тепер чиновники та їхні підлеглі намагаються затягати нас по судах, - говорить автор статті, член Незалежної медіа-профспілки Ірина Сєдова. - Я готова відповісти за кожне слово, написане в цій статті, тому що стаття піднімає важливу соціальну проблему. Проблему, яку влада Керчі так досі і не вирішила».

У редакції є фото і відео докази того, що батьки і вихователька дійсно робили заяви журналістові. Автор статті Ірина Сєдова вважає, що за цим позовом стоять високопоставлені чиновники міськради.

Згідно ч.2 ст.29 Закону України «Про інформацію» предметом суспільного інтересу вважається інформація, яка свідчить про можливість порушення прав людини, введення громадськості в оману. З матеріалів, зібраних журналістами, видно, що керівництво дитячих садків, збираючи з батьків благодійні внески на харчування дітей, вводить громадськість в оману.

Перше судове засідання призначено на 13:30 21 жовтня. Справу розглядатиме суддя Захарова. Засідання суду є публічним, тому на ньому можуть бути присутні всі бажаючі.

Раніше Незалежна медіа-профспілка заявляла, що влада Керчі знищує незалежні ЗМІ і порушує права журналістів. Міліція міста Керч почала розслідування за фактами погроз вбивством керченському міському голові Олегу Осадчому, які нібито були розміщені у коментарях до статті, опублікованої у інтернет-виданні «Керчь.ФМ». Крім того, міська Рада незаконно в односторонньому порядку скасувала договір оренди земельної ділянки, на якій знаходиться ретрансляційна вежа телерадіокомпанії «Бриз», частиною якої є сайт «Керчь.ФМ». Вживалися інші заходи тиску на незалежні ЗМІ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.