​Колишньому міському голові міста Миколаєва обрано запобіжний захід

До Центрального районного суду Миколаєва надійшло клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо колишнього міського голови міста Миколаєва, який обіймав цю посаду з 1994 по 1998 рік. Чоловік підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.4 ст.190,ч.5 ст.191,ч.3ст. 209,ч.2 ст.366 КК України, повідомляє «Судова влада України».


Відповідно до повідомлення про підозру, екс-очільник обласного центру в 2008 році шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами, що інвестував громадянин Південної Кореї в сільськогосподарську галузь області, на суму близько 2,5 млн доларів США.

В обґрунтування клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу зазначалось, що чоловік підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків, потерпілого, експертів, перешкоджати слідству іншим чином.

Проте доказів щодо можливості тривалого переховування за кордоном, впливу на свідків та перешкоджання розслідуванню кримінального провадження іншим чином прокурор у судовому засіданні не надав.

Підозрюваний свою провину не визнавав та просив при обранні запобіжного заходу зважити на його вік, стан здоров’я, наявність двох неповнолітніх дітей і той факт, що він з’являвся за усіма викликами слідства та суду, а отже в нього немає наміру ухилятись в подальшому.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, суд дійшов висновку про обґрунтованість ризику щодо можливого переховування від слідства, з урахуванням тяжкості покарання, яке загрожує підозрюваному у разі доведення його вини, та ухвалив обрати йому запобіжний захід у виді застави в розмірі 160 тис гривень, які необхідно внести на відповідний рахунок протягом п’яти днів.

Суд роз’яснив підозрюваному, що у разі не внесення зазначеної застави до нього може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід, а у разі порушення покладених на нього обов’язків грошові кошти будуть звернуті у дохід держави.

Нагадаємо, екс-очільника міста вироком Центрального районного суду м. Миколаєва від 01.07.2013 року було визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.4 ст.190,ч.5 ст.191,ч.3ст. 209,ч.2 ст.366 КК України.

Окрім цього, його винуватість було визнано колегією суддів Апеляційного суду Миколаївської області у лютому 2015 року. Йому було призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності на строк 3 роки, з конфіскацією 1/2 частини майна.

Ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України, від 22.10.2015 року зазначені вироки з процесуальних моментів, що стосувались допиту потерпілого громадянина Південної Кореї, скасовано, а кримінальне провадження щодо колишнього міського голови скеровано на нове розслідування.

Фото izvestia.nikolaev.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.