​Суддя зобов’язала СБУ завершити справу YouControl

Сьогодні, 11 липня, суддя Шевченківського районного суду м. Києва Марина Антонюк оголосила ухвалу, якою зобов’язала слідчого ГУ СБУ Сергія Семишкура протягом двох місяців закінчити досудове розслідування кримінального провадження, до якого штучно залучено компанію YouControl.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі компанії YouControl.

З 27 червня суд розглядав клопотання адвокатів про встановлення процесуальних строків досудового розслідування, котре проводять слідчі ГУ СБУ у кримінальному провадженні, де штучно задіяна компанія YouControl. Адвокати вимагали встановити строки завершення досудового розслідування (і прийняти відповідне рішення) протягом 30 днів з дня постановлення ухвали суду.

Судді для прийняття рішення потрібно було ознайомитись із матеріалами справи. Адже саме вони мали бути головним доказом сторони обвинувачення. Тож суддя офіційно зобов’язала слідчого Сергія Семишкура надати їх для обґрунтування своєї правової позиції (про що вже неодноразово клопотали адвокати компанії і двічі повідомляли суд). Проте, надані слідчим 13 сторінок давно відомих матеріалів провадження за 2107 рік (лише задля формального виконання ухвали суду) не переконали суддю в тому, що продовження розслідування потребуватиме набагато більше часу, аніж зазначено в клопотанні адвокатів.

«Встановити слідчому ГУ СБУ строк на проведення процесуальних дій, необхідних для закінчення досудового розслідування, який не може перевищувати двох місяців», ‒ таке рішення винесла суддя Шевченківського районного суду м. Києва Марина Антонюк за результатами розгляду справи.

«Вважаю, що суд ухвалив абсолютно законне і обґрунтоване рішення. Воно враховує передбачену законом гарантію YouControl, права чи законні інтереси якої обмежуються під час цього досудового розслідування, на закінчення розслідування в строк, об'єктивно необхідний для повного виконання процесуальних дій та прийняття процесуальних рішень в цьому кримінальному провадженні», ‒ коментує ситуацію Данило Глоба, заступник директора з правових питань, адвокат.

Нагадуємо, з часу реєстрації кримінального провадження минуло майже 2 роки. Оголошену в кінці грудня минулого року підозру засновнику компанії С. Мільману ГПУ закрила ще у лютому. Жодній особі підозра щодо злочинів, розслідуваних в межах цього провадження, не оголошена. При цьому, стороною слідства безпідставно не повертається майно компанії та її працівників, вилучене під час обшуків у березні 2017 року.

YouControl — аналітична система, що з 50 джерел формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Унікальна технологія YouControl дозволяє за хвилину отримати актуальну (на час запиту) інформацію про компанію або ФОП. Функція моніторингу щоденно повідомляє про зміни відповідно до даних з офіційних джерел. Система дозволяє бізнесу перевіряти своїх партнерів. А в межах соціальної місії компанія YouControl надає доступ для журналістів та громадських активістів безкоштовно для проведення розслідувань, аналізу держзакупівель, моніторингу декларацій.

Фото pero.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.