​Суддю Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Сараєва відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

Вища рада правосуддя 26 грудня 2018 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Сараєва І.А. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.


Про це повідомляє «Судова влада України».

Вища рада правосуддя 26 грудня 2018 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича від 17 грудня 2018 року про тимчасове відсторонення судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Сараєва Ігоря Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Микола Гусак зазначив, що у клопотанні про тимчасове відсторонення судді Сараєва І.А. від здійснення правосуддя заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І. вказав, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 8 листопада 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Мотивуючи необхідність тимчасового відсторонення судді Сараєва І.А. від здійснення правосуддя, заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І. зазначив у клопотанні, що під час досудового розслідування встановлено обставини, які вказують на те, що подальше перебування Сараєва І.А. на посаді судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області може призвести до настання негативних наслідків, перешкоджання кримінальному провадженню, знищення чи підроблення доказів.

У розгляді зазначеного питання взяв участь представник Генеральної прокуратури України – прокурор першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Ігор Щур (на фото), який підтримав наведені у клопотанні доводи та просив його задовольнити.

Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити частково, тимчасово, до 7 лютого 2019 року, відсторонити суддю Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Сараєва Ігоря Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.