Відкритий суд Луценко перетворився на відкритий фарс

lucenko fars

 
Печерський районний суд 15 лютого продовжив розгляд скарги екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на постанову ГПУ про закриття кримінальної справи за його заявою від 26 грудня 2012 року про вчинення відносно нього злочину посадовими особами Генеральної прокуратури та суддями Печерського і Апеляційного судів Києва.


На сьогоднішньому судовому засідання слідчий суддя Світлана Волкова розглядала відвід головуючого судді Віктора Кицюка, про що на попередньому судовому засіданні заявив Юрій Луценко. Своє клопотання Луценко пояснив тим, що перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін може впливати не тільки на представника прокуратури О.Шкітова, але і на суддю В.Кицюка, оскільки він є членом Вищої ради юстиції.

Судове засідання розпочалося із тривалої словесної суперечки Юрія Луценка із суддею Волковою, яка відмовилася розглянути питання допуску народних депутатів до судової зали на території Менської ВК №91.

На думку судді, «усі, хто хотів, до зали засідання потрапили (зали суду в Києві), оскільки засідання відбувається у відкритому режимі».

У відповідь Юрій Луценко розвернув відеокамеру і показав, що в судовій залі разом із ним перебував лише один охоронець, слухачів із числа прибулих до колонії народних депутатів не допустили до зали.

«Не перетворюйте відкритий процес на відкритий фарс. Не влаштовуйте бєспрєдєл з першої хвилини», - заявив Луценко.

Після того, як суддя припинила звертати увагу на його вимогу щодо депутатів, екс-міністр сказав «До побачення» і вимкнув камеру відеозв’язку.

Адвокат Ігор Фомін заявив, що без позиції свого підзахисного Юрія Луценка не може продовжувати участь у судовому засіданні.

Суддя, не звертаючи увагу на відсутність позиції захисту щодо відводу судді В.Кицюка, заслухала лише позицію представника державного обвинувачення – прокурора О.Шкітова, який висловив свою позицію «про незалежність суддів в Україні, дію норм Конституції тощо», а також відсутність підстав для відводу судді Кицюка.

Суддя С.Волкова на півгодини видалилася в нарадчу кімнату для прийняття рішення.

Своє рішення вона зачитала без участі сторони захисту Луценка і самого скаржника, бо відеозв’язок із ув’язненим екс-головою МВС так і не відновився, а адвокат Фомін залишив приміщення суду на знак протесту проти беззаконня, що чинилося в судовій залі. «Це повний крах судової системи, немає сенсу вже сюди повертатися», - заявив Ігор Фомін.

Суддя Світлана Волкова залишила клопотання Юрія Луценка про відвід судді Кицюка без задоволення. Відтак, і надалі суддя Кицюк розглядатиме скаргу Луценка на відмову Генпрокуратури відкрити провадження проти першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна і колишнього слідчого Сергія Войченка, а також суддів Печерського та Апеляційного судів Києва.

Про наступне судове засідання стороні захисту буде повідомлено пізніше.

За матеріалами "Народної самооборони"



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.