​Китай вперше відправив космонавтів на власну постійну космічну станцію

Китай відправив перших астронавтів на власну постійну космічну станцію. На борту ракети Shenzhou-12 були космонавти Ні Хайшень, Лю Бомінг і Тан Хонгбо. Корабель пристикувався до модулю станції Tiangong через шість годин після старту, повідомляє Голос Америки.


Космонавти проведуть наступні три місяці на борті модуля, налаштовуючи обладнання й випробовуючи різноманітні компоненти.

Це перша пілотована місія Китаю у космос за останні п'ять років й водночас третя із 11, які потрібні, аби укомплектувати космічну станцію до її повноцінного запуску наступного року. За планом, Tiangong пропрацює 10 років.

Китай жодного разу не відправляв своїх космонавтів на Міжнародну космічну станцію через те, що американські закони забороняють НАСА співпрацювати із Китаєм. Тож Пекін почав розробляти власну космічну програму.

Китай став третьою країною у світі після США та росії (й СРСР), що у 2003 році відправила людей у космос, а також запускав дві тимчасові експериментальні космічні станції. Також цього року Пекін відправив безпілотні місії на орбіту Марса й на поверхню Місяця.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.