Факт розстрілу на Миколаївщині шести дельфінів намагаються зам’яти

Екологи впевнені, що дельфіни на Миколаївщини загинули від пострілів браконьєрів, та заявляють про «заминання» справи. Про це «Конфлікти і закони» повідомив голова Чорноморської мережі екологічних неурядових організацій Олег Деркач.
 
«Знайшли дельфінів співробітники парку. Вони, та перша опергрупа, виявили, що в дельфінів стріляли. Тим не менш, друга група, що складалася з фахівця-іхтіопатолога та двох експертів з крупних морських ссавців, зробила висновок, що дельфіни загинули з іншої, незрозумілої причини. Це означає, що комусь вигідно приховати факт розстрілу дельфінів. Спостерігаємо тенденцію: рік тому розстріляли червонокнижних гаг, тепер дельфінів. Якщо додати до цього затягування створення дирекції національного природного парку «Білобережжя Святослава», то бачимо природознищувальне свавілля», - заявив Деркач.
 
На думку екологів, дельфінів розстрілюють рибалки.
 
«Ще з радянського часу рибалки звикли сприймати дельфінів як конкурентів рибного промислу. І хоча кількість дельфінів скоротилася з 3 мільйонів до кількох тисяч, браконьєри їх досі ненавидять. Ми впевнені, що дельфіни загинули від браконьєрської кулі, і цей факт для України, як сторони конвенції про охорону китоподібних, є ганьбою європейського масштабу», - розповів нашому кореспонденту заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.
 
Він також додав, що акваторія навколо Кінбурнської коси, де знайшли дельфінів, входить до складу природно-заповідного фонду і тому риболовля тут заборонена.
 
Нагадаємо, 9-10 липня під час рейду співробітники регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» виявили шість мертвих дельфінів: 1 афаліну та 5 азовок. При огляді дельфінів були виявлені стріляні рани. Було складено акт про знахідку та надіслані повідомлення в Державну екологічну інспекцію з охорони довкілля Північно-Західного регіону Чорного моря і природоохоронну прокуратуру.
 
14 липня прибула оперативна група, в яку входили представники Державної екологічної інспекції з охорони довкілля Північно-Західного регіону Чорного моря, 2 ветлікарі, представники МВС та МНС. Опергрупа зробила розтин одного дельфіна і виявила в його тілі дробини, внаслідок чого зробили висновок, що дельфін загинув від пострілів.
 
15 липня приїхала інша група, що мала у своєму складі фахівця-іхтіопатолога та двох експертів з крупних морських ссавців, але без представників міліції. Був проведений поверхневий огляд і поверхневий розтин з порушенням методики розтину. Був зроблений новий висновок: у дельфінів ніхто не стріляв.
 
Нагадаємо, що в Україні зустрічається три види дельфінів, загальна кількість яких складає кілька тисяч особин. Всі три види занесені до Червоної книги Україні і охороняються державою. В 1996 році Україна приєдналась до міжнародної Угоди «Про збереження китоподібних Чорного моря, Середземного моря та прилеглої акваторії Атлантичного океану».


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.