МЗС України відповіло на звинувачення МЗС Росії

min domov

 
Україна звернулася до Росії з пропозицією підписати графік імплементації Мінських домовленостей в редакції від 13 листопада і забезпечити припинення вогню з 19 січня. Про це йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій на його сайті, повідомляють «Конфлікти і закони».


Заява МЗС України щодо стану виконання Мінських домовленостей

З часу підписання Мінських домовленостей 5 та 19 вересня 2014 року, під якими, окрім України та ОБСЄ, поставили підписи офіційний представник Російської Федерації, а також О.Захарченко та І.Плотницький, Україна невпинно вимагає їхнього повного виконання.

Зазначені домовленості, які побудовані на Плані Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, включають всі ключові елементи, необхідні для якнайшвидшої деескалації ситуації, її стабілізації та початку відродження Донбасу, а саме: припинення вогню, відновлення українського контролю на українсько-російському державному кордоні, повне і негайне виведення іноземних військ та найманців, забезпечення виходу на лінію розмежування від 19 вересня 2014 р., відведення важкого озброєння, звільнення заручників та незаконно утримуваних осіб, покращення гуманітарної ситуації в регіоні, і проведення місцевих виборів за українським законодавством.

Україна повною мірою виконує Мінські домовленості і чотири довгих місяці чекає на їх виконання з боку Росії та бойовиків.

13 листопада 2014 року представники України та Росії підписали робочий документ, який передбачав чіткий графік імплементації положень Мінського меморандуму, зокрема, в частині забезпечення двостороннього припинення вогню, відведення важких озброєнь та повернення на лінію розмежування.

Російська сторона відкликала свій підпис з-під цього документа. Сьогодні Україна вкотре звернулася до Російської Федерації з пропозицією підписати графік імплементації Мінських домовленостей саме в редакції від 13 листопада і забезпечити припинення вогню з 19 січня.

Переконані, що це дозволить негайно припинити вогонь та убезпечити мирне населення регіону від обстрілів бойовиків, чим вони займаються чотири останні місяці. Початок неухильного виконання цього документа створить належні передумови для проведення вже найближчим часом консультацій Тристоронньої контактної групи, зустрічі міністрів закордонних справ України, Франції, Німеччини та Росії, а в подальшому – саміту глав цих держав та урядів в Астані. Вимагаємо, щоб нарешті цей план був виконаний.

Українська сторона готова брати участь у консультаціях Тристоронньої контактної групи з підписантами Мінських угод у будь-який час, що було наочно продемонстровано під час скайп-конференцій 19 грудня 2014 р. та 9 січня 2015 р., а також останньої зустрічі контактної групи у Мінську 24 грудня 2014 року.

Президент Російської Федерації неодноразово підтверджував свою відданість імплементації Мінських домовленостей у повному обсязі та без винятків. Така позиція була озвучена у тому числі у ході багатосторонньої зустрічі на найвищому рівні в Мілані.

Останні два місяці бойовики безперервно штурмують Донецький аеропорт, в якому постійно знаходяться українські «кіборги». Тому байки про «взяття аеропорту» просимо залишити для внутрішньої пропаганди.

Україна неухильно дотримується всіх пунктів Мінських угод і вимагає цього від Росії.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.