Рада з питань судової реформи схвалила проект Закону «Про Вищу раду правосуддя»

vru reformi

 
6 вересня 2016 року відбулося засідання Ради з питань судової реформи, на якому прийнято рішення схвалити проект Закону «Про Вищу раду правосуддя» і після технічного та редакційного доопрацювання направити його Главі держави для подальшого внесення на розгляд парламенту.


Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції, передають «Конфлікти і закони».

Участь у засіданні взяли члени Вищої ради юстиції, що входять до складу Ради з питань судової реформи: Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, члени ВРЮ Андрій Бойко та Вадим Беляневич.

На початку засідання заступник Глави Адміністрації Президента, координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов наголосив, що наразі судові реформатори працюють над створенням імплементаційного законодавства, необхідного для реалізації конституційних новацій у частині правосуддя, які набирають чинності 30 вересня цього року: розробкою проектів законів «Про Вищу раду правосуддя» і «Про Конституційний Суд України».

Нагадаємо, що 7 вересня цього року Рада з питань судової реформи та Департамент правосуддя та правового співробітництва Ради Європи проведуть публічне експертне обговорення проекту Закону України «Про Вищу раду правосуддя» та висновку експертів Ради Європи щодо зазначеного законопроекту, а 8 вересня Рада спільно із Координатором проектів ОБСЄ в Україні проведе відкриту дискусію з приводу проекту Закону України «Про Конституційний суд України».

Після завершення роботи над основними імплементаційними проектами Рада з питань судової реформи має на меті комплексно удосконалити процесуальні кодекси, Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та законодавство про юридичну освіту.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.