Відбулося друге судилище над ініціаторами знищення скульптури Леніна у Києві

У залі суду (зліва направо): адвокат Сидір Кізін, Микола Коханівський, Олександр Задорожний
та Андрій Тарасенко

Україна вже вісімнадцять років -  як незалежна держава. Проте її незалежність – це стовідсоткова заслуга народу і аж ніяк нікого з політиків, які нині називають себе демократами та лібералами, а самі так і лишились комуністичними прихвоснями (колишніми парторгами та комсомольськими лідерами), які вчасно змогли поділити комуністичний пиріг з грошвою, організувати собі бізнес і приватизувати усі українські підприємства за безцінь.

І ці можновладці, які на телекамери повсякчас кричать що «ні» - комуністам і «так» Європі, так і не спромоглися знищити у собі любов до колишнього СРСР, а тому не занадто переймались ані знищенням скульптур тоталітарного режиму, ані просуванню України до європейських цінностей.
 

Суддя Шевченківського суду м. Києва 
К.О. Кормушин, який розглядає справу про «пошкодження» пам'ятника Леніну

Проте молоде покоління українців вже не хоче миритись з існуванням монументів, що прославляють більшовицьких лідерів. Тим паче, що президент видав указ про їхній демонтаж, і уряд України визнав, що ці скульптури аж ніяк не належать до культурних цінностей, а тому їх мають прибрати з міст та селищ української держави. І начебто все вірно. Офіційна позиція влади до існування таких монументів зрозуміла, але, мабуть, існує і неофіційна, оскільки хлопців, які на знак протесту існування скульптур тоталітарного режиму пошкодили пам’ятник Леніну на Бесарабці у Києві, все ж таки судять за кримінальними статтями. І це незважаючи на те, що на захист Миколи Коханівського, Андрія Тарасенка та Олександра Задорожного слали як деякі депутати ВР, так і відомі громадські діячі: Левко Лук’яненко, Ірина та Ігор Калинці, Юрій Шухевич та інші.

 
Та все ж фарс з кримінальним обвинуваченням так і продовжується. Дев’ятого жовтня 2009 року відбулось чергове засідання суду, яке все ж перенесли на 15 жовтня цього року, оскільки прокуратура та РВС Шевченківського району вчасно не подали до суду потрібних документів. Але проблема не в тому, чому правоохоронці все зробили з запізненням. Питання у тому, як подібний судовий фарс взагалі може відбуватись в Українській державі? Але на це питання відповіді ніхто не дає. Тож допоки лишається сподіватись на милість та національну свідомість судді, який, напевне, все ж розуміє абсурдність виниклої ситуації взагалі і відкриття кримінальної справи - як такої.
 
Оксана КОТОМКІНА
 
Біля Шевченківського суду зібралися представники громадськості, які підтримують демонтаж пам'ятника Леніну
 
 

Фоторепортаж Руслана Любченко, «Конфлікти та закони»

Наступна стаття »



Коментарі

  +0 #1 дрруг 9 окт. 2009 г., 16:32:29
если судья не посадит варваров то єто сделает народ Советской Украины.
  +0 #2 Кіт Василь 9 окт. 2009 г., 16:34:12
На гілляку таке молоде покоління. Сподіваюсь, що суд правильно вирішить, скільки рочочків дати вандалам, що псують пам*ятники, що входять до списку ЮНЕСКО!
  +0 #3 Daddy 9 окт. 2009 г., 16:38:05
А ви подивіться на ці обличчя! Я фігєю! І це "наше майбутнє". Ні, я не хочу такого майбутнюго! "Я смотрел в эти лица и не мог им простить Того, что у них нет тебя и они могут жить!.."
  +0 #4 бабуля 9 окт. 2009 г., 16:39:23
да, ситуацию довели до абсурда! А мне не нравится пелюра ит мазепа, Можно я буду єти статуи громить? Указа дебильній, а таких деток-недоумков на исправительные работы! Если кто-то и может объективно судить культурная это ценность или нет, то не подростки. А глава гос-ва имел бы увжание к десяткам миллионов, выросших с этим идолом. Мне лично этот человек безразличен (т,Ленин), но вся эпоха, все, что связано с той прекрасной жизнью - разрушают, вместо этого все в полном дерьме! Дайте бля спокойно дожить советским детям!!!
  +0 #5 n47r 9 окт. 2009 г., 16:40:20
Cкоты по 10 каждому. а когда ж етот митнгишко был?? вышел бы морду натрепал бы.
  +0 #6 Станислав 9 окт. 2009 г., 16:42:10
Варварство не имеет национальности
  +0 #7 езжайте домой бандерье 9 окт. 2009 г., 16:43:09
МОРДІ Я ИХ ЗАПОМНИЛ ВСТРЕЧУ В КИЕВЕ - НАКАЖУ БОЛЬНО!
  +0 #8 Alex 9 окт. 2009 г., 16:44:44
дон-кихоты хреновы. на большее мозгов не хватает. такие же дебилы в 2004 сидели и вопели так. а афтар идиотка
  +0 #9 lockys 9 окт. 2009 г., 16:45:09
то може давайте дозволимо і на вулицях срати - 18 років незалежності як ніяк.
  +0 #10 Макс 9 окт. 2009 г., 16:47:51
ФСБшники геть у буду. Хлопці герої. Слава Україні!
  +0 #11 Ігор 9 окт. 2009 г., 16:49:10
памятник улянову виключено з переліку юнеско, тобто він нічим не відрізняється від рогу вашого будинку. Що може бути за пошкодження рогу будинку ? - Його шпаклювання.
  +0 #12 Вася 9 окт. 2009 г., 16:51:06
Эй ты, хоть интонацию меняй, а то написал все 10 коментов одним почерком, наверное в школе КГБ учили. Ленина на кол, и всех его сатрапов.
  +0 #13 й 9 окт. 2009 г., 17:04:01
вася ты и есть вася.недоумок вася ты и есть вася.недоумоквася ты и есть вася.недоумоквася ты и есть вася.недоумок вася ты и есть вася.недоумоквася ты и есть вася.недоумоквася ты и есть вася.недоумок вася ты и есть вася.недоумоквася ты и есть вася.недоумоквася ты и есть вася.недоумок вася ты и есть вася.недоумоквася ты и есть вася.недоумок
  +0 #14 nunu 9 окт. 2009 г., 17:05:34
Пусть сидят исполнители, но кто заказчик из КГГА. Вместо памятника торговій центр. Опять дирибан земли на Крещатике За варварство темболее корістное надо судить прежде всего заказчиков.
  +0 #15 Владислав 9 окт. 2009 г., 17:07:17
Как бы ты не относился к памятникам, которые остались с времен Советской Украмны - законы надо уважать! Памятники имеют историческую ценность и есть законы про соблюдение авторских прав. У памятника есть автор - как соблюдены его права? Если мы хотим стаит частью Европы - НАДО жить но законам а НЕ ПО ПОНЯТИЯМ!
  +0 #16 Іван 9 окт. 2009 г., 17:07:55
Ульянов, син вихрещеної Бланк зі Старо-Костянтинова, батько якої підпалив місцеву синагогу... Замістьтого щоб перенести цюго угро-жuлів виродка кудись в кущі, як це зробили в Ірпіні, витарачають мої податки на цей фарс! Комун яків на гілляку не повісили, тепер маємо 4% парх олігархів володіють 80% майна в Україні!
  +0 #17 Евгений 9 окт. 2009 г., 17:11:26
То,что это наша история-это одно!То,что это памятники стали кому то ненавистными-это другое!Но никто не отменял уголовное наказание за вандализм и осквернение.Я ни за Ленина,ни за Бенедеру и Шухевича.А что будет если сломать памятники "новым хероям"???Думаю СБУ быстро бы разобралось по приказу пчеловода!На КОЛ всех ублюдков!!!
  +0 #18 Володимир 9 окт. 2009 г., 17:13:01
Свободу Коханівському,Задорожному,Тарасенку! Пам"ятник кату на звалище!
  +0 #19 Юрий 9 окт. 2009 г., 17:18:57
Пускай опубликуют краткую биографию варваров. Фамилия, где родился, где могилы предков - я готов проехать по малым родинам "героев" и уничтожить их личные памятники - родителям, родственникам, спалить батькивську хату. Я к ним в Хацапетовки не езжу, так и они приехали в мой Киев, пускай сидят тихо. А для сноса памятников есть соотв. службы и нечего новым комсомольцам возвращать 1917 год. Чешутся руки - есть в Чернобыле саркофаг с неразгруженым топливом - организуйте отряд и голыми ручками произведите разгрузку. И тогда на месте памятника Ленину мы поставим памятник нац.комсомольцам-ликвидатором.
  +0 #20 бабуля 9 окт. 2009 г., 17:20:21
Ивану и иже с ними На памятник глолдомору бюджетом было предусмотрено 120 млн грн, но и их не хватило :-))). Вот это точно из твоего кармана, если у тебя там что-то водится. Успехов!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.