​Президент фантастичної корупції

1 березня 2019 року президент України Петро Порошенко оприлюднив чергову декларацію про доходи. Офіційна декларація глави держави перед виборами все зростає: прийшов час хоча б частково показати прибутки, які раніше приховувалися, щоб на публіку нібито вести фінансування передвиборчої кампанії з власної кишені. (Насправді - ні).


Вгадайте, на скільки збільшила офіційний дохід президента нова декларація? Хоча ні, давайте разом порахуємо. Отже, 1.03.2019 Петро Порошенко задекларував:

1) 45 000 000 грн дивідендів від свого власного підприємства ПАТ «ЗНКІФ «ПРАЙМ ЕССЕТС КЕПІТАЛ».

Власник фонду (100% акцій) — Петро Порошенко, керівник — Порошенко Олексій Іванович.

До речі, жодним Ротшильдом там і не пахне: ЗНКІФ «Прайм Ессетс Кепітал» знаходиться під управлінням ТОВ «Компанія з управління активами «Ф'южн Капітал Партнерз», яка також управляє інвестфондами «ВІК» (керівник — Ігор Кононенко), «СОВА» (керівник — Олег Свинарчук-Гладковський), «Кондитерінвест» (керівник — В'ячеслав Москалевський, усі троє — партнери Петра Порошенка по бізнесу), «Богдан Капітал» і «БРІЗ».

Сама «Ф’южн Капітал Партнерз» має серед засновників ТОВ «Оушн Інвест» та ТОВ «Тенісна група «Смеш», причому кінцевим бенефіціаром «Оушн Інвест» є Гладковський, а «Тенісну групу «Смеш» заснувала Міжнародна тенісна академія, кінцевим бенефіціаром якої є Кононенко.

2) 983 941 грн процентів зі вкладів у його власному банку АТ «МІБ».

3) (б’ють барабани) 80 947 884 грн від Міністерства фінансів України — після погашення ОВДП — облігацій внутрішньої державної позики. З них 76 630 110 — повернення вартості придбання ОВДП, а 4 317 774 грн — так званий «інвестиційний прибуток» — 5,64% від позиченої президентом державі суми.

Ось такий чудовий бізнес у нашого глави держави. Будучи головним чиновником України і знаючи про плани Міністерства фінансів, він віддає свої гроші в борг Україні, легко отримуючи мільйони відсотків, просто викачуючи їх з бюджету.

Корупція? Так, і він цього не приховує. Бо ми мовчимо.

А яка загальна сума задекларованого 1 березня доходу президента? 126 мільйонів 931 тисяча 825 грн.

І це - не сума доходу за кілька місяців чи рік. Це - дохід вважайте за тиждень. Бо востаннє перед цим Порошенко подавав декларацію про суттєві зміни майнового стану 22 лютого 2019 року.

Далі буде.

Тетяна Висоцька, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Тетяни Висоцької



Коментарі

  +0 #1 Юрий 6 мар. 2019 г., 06:39:11
И почему это еще на свободе по земле нашей ходит?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.