​Питання, символічні для будь-якого президента

Перший указ, перший закон, перше засідання РНБО – все це дуже символічні питання для будь-якого президента. Хоча насправді вони важливі, в першу чергу, для нас, громадян, і для всієї країни, тому що демонструють пріоритети нового керманича і його розуміння пріоритетів суспільства.


Чесно кажучи, шокований як від порядку денного першого засідання РНБО під головуванням президента Зеленського, так і від нового формату роботи цього органу.

На першому засіданні найвищого органу, завдання якого визначати стратегію оборони і безпеки держави, йшлося не про питання війни та миру, не про шляхи повернення Криму і Донбасу, не про фіксування трильйонних збитків, нанесених російською збройною агресією українським громадянам, українському бізнесу і український державі, а про енергетику.

Тоді чому не про проблеми, від яких потерпає шоу-бізнес?

Що стосується формату, то було заявлено, що надалі у такому новому форматі відкритих дискусій на засіданні РНБО вирішуватимуться всі проблеми України, у тому числі і щодо війни на Донбасі та звільнення заручників.

Як людина, яка навесні 2014 року провела успішні переговори з обміну сорока наших військових і цивільних, захоплених окупантами в Криму, на одного російського грушника Романа Філатова, можу стверджувати, що коли на цьому питанні починається піар, результативні переговори закінчуються.

Крім того, засідання РНБО – це не мильна опера. Вони не можуть проводитись у відкритому режимі принаймні з двох причин. Перша – в засіданні беруть участь носії державної таємниці, які під час обговорення використовують таємну інформацію та ухвалюють рішення, що стосуються оборони та безпеки держави. Друга – засідання РНБО – це формат максимально відвертої відповідальної розмови, а не позування на публіку перед телекамерами.

Щось тут не те...

Andriy Senchenko, facebook.com

Фото president.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.