Україна та Естонія поглиблять співпрацю для реалізації концепції Президента Володимира Зеленського «Держава у смартфоні»

10-11 червня українська делегація на чолі з радником Президента України Михайлом Федоровим перебувала в Естонії. Головною метою робочого візиту було отримання професійної оцінки концепції «Держава у смартфоні» та залучення якісної експертизи у майбутньому, повідомляє прес-служба Президента.


«Саме Естонія першою у світі запровадила електронну взаємодію реєстрів та ID-картки, провела електронні вибори та досягла показника онлайн-послуг у 99%, надала можливість «електронного громадянства» – досвід цієї країни справді вражає. Наша мета – застосувати найбільш сучасні та інноваційні технології й підходи для впровадження концепції «Держава у смартфоні», щоб зробити стрімкий стрибок, пропустивши кілька еволюційних етапів, де це можливо», – зазначив Михайло Федоров.

У рамках дводенного візиту українська делегація провела понад 10 зустрічей, зокрема з СІО (головним менеджером з інформатизації) Естонії, державним секретарем Кабінету Міністрів, представниками Єврокомісії, Міністерства закордонних справ, Агентства інформаційних систем, Центру реєстрів, Академії е-урядування Естонії тощо.

«Головне, що ми отримали дуже позитивний зворотний зв’язок щодо наших планів від естонських експертів, а також домовилися про конкретну підтримку щодо проведення аудиту реєстрів, розвитку системи «Трембіта», сучасної електронної ідентифікації SmartID та запровадження e-Residency. На кожній зустрічі ми відчували абсолютну відкритість та бажання допомогти Україні. Це дуже надихає», – додав радник Глави держави.

Зі свого боку, перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб зазначив, що активний розвиток системи електронної взаємодії «Трембіта», яка запрацювала в Україні наприкінці травня, має призвести до повного реінжинірингу всіх неефективних, забюрократизованих та корупційних процесів у державі. В Естонії на базі аналога «Трембіти» – X-Road побудовано 2 тис. 691 е-взаємодію. Коли в Україні буде принаймні 100 таких взаємодій – кожен громадянин уже відчує, що послуги стали більш простими та зручними, а держава – прозорою та ефективною.

Нагадаємо, що вже цього тижня розпочнуться експертні обговорення концепції «Держава у смартфоні». Після чого документ буде оприлюднено – з детальним планом дій на 2019 рік та стратегічними цілями до 2024 року.

Фото president.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.