​Конституція як розпродана мрія

«Державний механізм виявився розібраним на окремі інститути, кожен з яких був приватизований у приватний спосіб. Сьогодні ми маємо країну, якою з допомогою державних інститутів керує корпорація. Це вже не корпоративна держава, а щось інше. У чому це проявляється? Жоден інститут не працює так, як його закладено, — як елемент державної машини».


Так відбувалася купівля-продаж ВРОЗДРІБ великої МРІЇ, яку плекали демократи на початку 90-х. Деякі опинилися серед клієнтели, бо для них лише так можна було отримати звичний хліб з маслом. Система «гроші – влада – гроші* – влада*» запрацювала на повну потужність, і українці замість гарантованої Конституцією «суверенної демократичної правової соціальної держави» (ст.1) отримали феодально-олігархічну систему.

Країна скотилася з першої десятки аж на дно європейських рейтингів: за доходами посіла друге місце в Європі ЗНИЗУ. Політикум навчився віртуозно імітувати все святе: від моральних засад державних керівників до демократії і верховенства права. Імітацію підтримували, вільно чи невільно, більшість іноземних донорів та радників. Обидві сторони запевняли «малих українців», що в цілому країна рухається в правильному напрямку, а деякі зигзаги є тимчасовими і випадковими. Ось створимо нові інституції, підготовимо ще кадрів – буде вам і демократія, і ринкова економіка…

Олександр Тертичний, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Олександр Тертичний



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.