​Українська земля і влада Зеленського, що хоче утриматись на багнетах та нелегітимних рішеннях КС

Зеленський і уся його зелена монобільшість, для яких Конституції, волі народу та й здорового глузду - не існує, таки вирішили йти ва-банк проти українського народу і протистояти тому, аби законопроект про землю було розглянуто Конституційним Судом України на конституційність. А ситуація - критична: більше 80% населення, що значно вище 73% від тих, хто прийшов на вибори і віддав голос за Зеленського (серед яких 30% Зеленського з першого туру і 43% протестного проти Порошенка) - виступають проти продажу землі та й законопроектів, котрі в собі мають велику кількість корупційних складових та отримали негативний висновок юридичного управління Верховної Ради.


Та заради того, аби розпродати українську землю, Зеленський, видко, готовий землю їсти, а тому влаштував шоу з відстороненням голови КСУ Тупицього, але в спосіб, котрий теж не вкладається у здоровий глузд: через скасування указів Президента України про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного Суду.

Хто, як і за яких обставин шантажує і впливає на Зеленського, сказати важко, однак він, точно знаючи, що українці не підтримують його ідею про такий продаж України, вперто йде як на злочинне блокування роботи КСУ, так і проти волі українського народу.

І це дуже добре було видко 3 червня 2021 року, коли стало відомо, що Велика палата Конституційного Суду України почала розглядати справу за конституційними поданнями 48 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», окремих положень Земельного кодексу України зі змінами, внесеними вказаним законом, та 53 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» для вирішення процедурних питань, пов’язаних із заявленими клопотаннями суб’єктів права на конституційне подання.


Тут треба наголосити, що більшість законопроектів, що подаються від Зеленського, або монобільшості, так само, як колись і у представників партії регіонів, у своїй назві не відображають загрози, які можуть нести суспільству. Якщо читати лише назви законопроектів, то можна подумати, що вони якраз направлені на покращення, на зміну системи, на поліпшення функціювання держави. Але, як і у представників партії регіонів, всі ці законопроекти (у своїй суті) якраз навпаки: у новелах містять прямо протилежне. Це видко, наприклад, і по гучно розпіареному та проголосованого ВР у той же день, коли КСУ повинен був розглядати конституційність законопроектів по землі, тобто, третього червня, законопроекту №4651 начебто про посилення відповідальності за недостовірне декларування. Звучить назва законопроекту - пафосно, однак сам закон не є небезпечним для корупціонерів та відвертих лобістів, що роблять статки на використанню влади, оскільки новели цього законопроекту дають механізм убереження отриманого злочинним шляхом через можливість перереєстрації майна на родичів, і при цьому - не нести жодної відповідальності.

То ж експерти, котрі читали проголосовані монобільшістю за підтримки деяких представників з ЄС та ОПЗЖ (які нині, як партії, наголошують, що виступають проти проголосованого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» та окремих положень Земельного кодексу України зі змінами, внесеними вказаним законом, та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення») - одноголосно виступили проти цих законопроектів по землі, оскільки, насправді, їхня начебто невинна назва не відображає те, яку значну загрозу вони несуть як для суспільства, так і для держави. Та й не гріх нагадати, що ці закони були проголосовані в ігнорування зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України. Тобто: як депутати, що віддали свій голос за ці закони, так і Зеленський, котрий їх підписав, ЗНАЛИ про те, що ці закони мають юридичні зауваження, однак, - проігнорували їхню наявність. Чи можуть депутати та президент так відверто ігнорувати ті зауваження, на які їм вказують? З точки зору функціювання держави - ні, з точки зору втілення чиїхось інтересів, що шкодять як державі Україні, так і кожному її громадянинові, у котрого є хоч клаптик землі у власності - так.

І от у день, коли КС повинен був розглядати на конституційність ці два вищезгаданих закони про землю, під будівлю Конституційного суду України зібрались громадяни України, аби висловити свій протест як проти цих законів, так і дати зрозуміти суддям КС, що люди не мовчатимуть проти свавілля. А так як замість незаконно відстороненого Тупицього нині у КС керує заступник Голови Конституційного Суду України Сергій Головатий, громадяни під приміщенням суду дуже хвилювались, оскільки персона пана Головатого аж ніяк у суспільства не викликає ні поваги, ні довіри.

Достатньо точно те, що відбувається у питанні розгляду цих законів, на своїй сторінці у ФБ висвітлила Марина Ставнійчук: «Те злочине шоу в КСУ, яке вкотре призвело до блокування роботи Суду щодо вирішення ключового для України сьогодні питання - так званого обігу землі , чи простіше - намагання її крадіжки, як національного багатства в українського народу шляхом перешкоджанню діяльності Голові КСУ, судді КСУ, що сьогодні влаштувала влада - це абсолютні і очевидні по факту кримінальні правопорушення!

За ці речі передбачена кримінальна відповідальність! За ці речі обов’язково наступить і кримінальна , і політична відповідальність!!!

Чи розуміє це колишній охоронець Коломойського, який керує нині УДО, чи розуміє це інша свита президента, чи розуміє це , зрештою, сам Зеленський, важко сказати!

Але це чітко розуміє сам суддівський склад КСУ, та й ,власне, кожен притомний правник в Україні!!!

Час розплати настане!!

Народ України не простить, що навіть шансу на захист свого національного багатства не дають.

До речі. А що пані Генпрокурор?! Нічого не бачить?! Нічого не чує?! Загального нагляду типу ж немає?!

Мовчить , мовчить...»

Однак те, що влада Зеленського знає про незаконність своїх дій і таки боїться народного гніву, було якраз добре видко під стінами будівлі Конституційного суду України. Так, силовиків в район розміщення цієї будівлі почали звозити ще 2 червня 2021 року, напередодні засідання. А вже третього червня представників як національної гвардії, так і поліції було аж занадто, і вони перекривали усі підходи та виходи і стояли в кожному закапелку групками.

Були їхні представники і на даху будівлі Конституційного суду, що не могло не насторожувати українців, котрі навчені діяльністю партії регіонів, котра благословляла під час Революції Гідності снайперів на дахах, а ті - стріляли по протестуючих.


Під час розгляду питання, представники суб'єкта права на конституційне подання, змусили суд повернутись до питання легітимності суду КС та кворум суду, оскільки судді, котрих не допустили до приміщення КСУ, мають право на висвітлення своєї думки. Про це наголосив Сергій Власенко, котрий зазначив, що «за наявності достовірної інформації про те, що двох суддів, один з яких є головою КС, силоміць не допускають на засідання конституційного суду, перешкоджаючи їм в незаконний спосіб брати участь у судовому засіданні», тому він вважає склад суду, що зібрався за головуванням Головатого, - нелегітимним для винесення рішення, незважаючи на те, що серед суддів існує кворум. Також він сказав, що «питання присутності, або фізичної заборони суддям Конституційного суду відправляти правосуддя, прямо впливає на легітимність судового рішення». Також Власенко наголосив, що, як повідомлялось у ЗМІ, Тупицький та Касмінін бажають брати участь у цьому судовому засіданні, а тому прийшли до приміщення КС, але їх силоміць не допустили, і вони знаходились перед будівлею Конституційного суду. А так як Головатий не заперечував факт легітимності цих двох суддів (а на початку засідання один з суддів наголосив, що двох суддів не допускають, а Головатий – не заперечив), то навіть при наявності кворуму, - судове рішення буде нелегітимним. Тож він попросив вирішити питання щодо участі або неучасті відсторонених в незаконний спосіб голови КС Тупицького та судді Касмініна і забезпечити їхню участь у судовому засіданні.

Юлія Тимошенко, як представники суб'єкта права на конституційне подання, зробила своє зауваження щодо даного клопотання, наголосивши, що вищезгаданих суддів не пускають не лише на це засідання, але і не допускали й раніше, а, отже, всі інші рішення суддів КС, котрі були розглянуті без присутності Тупицького та Касмініна, є теж не легітимними, а так як влада в Україні періодично змінюється, і судді це знають, вона наголосила, що відповідати за нелегітимні рішення суддям таки доведеться.


Але як себе проявила при цьому представник влади - постійна представниця Верховної Ради України у Конституційному Суд України Ольга Совгиря, котра, в стилі партії регіонів, зазначила: «що якщо представник вважає склад суду нелегітимним, він може не брати участь у цьому судовому засіданні». Тобто, пані Совгиря, у стилі депутата від партії регіонів Олійника, котрому журналіст Скрипін показав середній палець, коли депутат відправив Скрипіна до суду, дала зрозуміти суспільству, що влада Зеленського - куди нахабніша за владу януковича, і тому Ольга Совгиря воліла б, щоб мародерам не заважали узаконювати шкідливі для держави рішення, і для цього вона вважає, що ті, хто подає подання, але вважають суд нелегітимним, можуть не приходити на суд, аби тепер вже нинішні судді КС могли показати середній палець і представникам суб'єкта права на конституційне подання і народові України.

Недалеко від неї пішов і представник Президента України у Конституційному Суді України Федір Веніславський, заявивши, що у суді відбувається зловживання процесуальними правами з боку представників права на конституційне подання. І це робиться виключно з метою затягування судового засідання, оскільки Зеленський, як президент, відмінив указ януковича про призначення Тупицького та Касмініна суддями КС, а, отже, вони є просто громадянами України.

Звісно, пан Веніславський забув при цьому наголосити на логічному ланцюжку, котрий слідує за такими діями, адже, якщо Тупицький (з точки зору Веніславського і Зеленського) не є суддею і головою суду КС ще від часів від часів януковича, то і підпис Тупицького під рішенням КС щодо конституційності указу Зеленського про розпуск Верховної Ради минулого скликання та призначення позачергових парламентських виборів, - теж є нелегітимним. А отже (виходячи зі здорового глузду і мотивуючись аргументами ж самого Веніславського), - всі депутати ВР нинішнього скликання, які наголосовували всякої дурні, - теж не є депутатами, а є простими українцями. Але про такий нюанс представник Президента України у Конституційному Суді України — не згадав, тому що у влади Зеленського, як і влади януковича, законним є лише те, що їм потрібно і вигідно, а от коли треба діяти (навіть у контексті прийнятих ними незаконних рішень послідовно і логічно), - то тут вже вони не бажають грати і за своїми ж правилами.

Після таких не дуже приємних нагадувань про зміну влади в Україні Головатий оголосив, що суд йде до нарадчої кімнати вирішувати питання щодо легітимності свого складу. А так як сам Головатий говорив, що Тупицький є легітимним (що не співпадає з думкою Веніславського, але є логічним і законним), то суспільство чекатиме на рішення суду КС, у котрого є кворум, але може бути відсутність здорового глузду, і суспільство свідоме того, що дуже часто з суддями КС можна домовитись в інтересах влади, але аж ніяк в інтересах держави, народу і Конституції.

Та хотілось би нагадати суддям КС, що були в цьому засіданні, що одне з рішень минулого складу КС щодо Кучми якраз призвело до зміни влади в Україні. І не факт, що і нинішнє їхнє рішення не буде мати такі ж наслідки. Але цього разу вже ніхто не гарантуватиме безпеку тим, хто вирішив, що Конституція України - туалетний папір.

Оксана КОТОМКІНА, «Конфлікти і закони»

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.