Сьогодні Україна та Румунія підпишуть угоду про скасування плати за візи

romania ukraine

 
Сьогодні, 6 травня, у смт. Солотвино (Тячівський район Закарпатської області) відбудеться робоча зустріч Міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна та Румунії Лазаря Коменеску. Напередодні зустрічі у Солотвино за участі голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля буде відкрито консульство Румунії.


Про це повідомляє прес-служба МЗС України, передають «Конфлікти і закони».

Міністри П.Клімкін та Л.Коменеску обговорять широке коло питань двостороннього співробітництва та, зокрема, шляхи реалізації домовленостей, досягнутих в ході візиту Президента України П.Порошенка до Румунії 21 квітня 2016 року.

Особлива увага буде приділена питанням транскордонної та регіональної співпраці, розвитку інфраструктури українсько-румунського державного кордону, вирішенню освітніх та культурних проблем української національної меншини в Румунії та румунської в Україні.

Міністри підпишуть Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про скасування оплати за оформлення довготермінових (національних) віз, завдяки якій українці та румуни зможуть безкоштовно отримувати дозволи на в’їзд та перебування строком понад 90 днів.

Міністри також вручать громадянам двох країн дозволи на перетин державного кордону у рамках діючої угоди про місцевий прикордонний рух.

7 травня ц.р. П.Клімкін планує відвідати український ліцей імені Тараса Шевченка в прикордонному румунському місті Сігету Мармацієй та провести зустріч з представниками місцевої української громади.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.