​НМПУ закликає долучитися до акції МФЖ та ЄФЖ на підтримку журналістів Туреччини

Всеукраїнська професійна спілка «Незалежна медіа-профспілка України» закликає всіх членів профспілки приєднатися до акції солідарності в підтримку колег в Туреччині, яку проводить Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) спільно з Профспілкою журналістів Туреччини, Асоціацією прогресивних журналістів та Асоціацією журналістів Туреччини.


Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) 21 жовтня запускає глобальну акцію солідарності в підтримку журналістів в Туреччини.

Ця акція є частиною компанії, яку проводять МФЖ і ЄФЖ під назвою «Забезпеч свободу журналістики в Туреччині», яку обидві федерації започаткували ще в 2010 році.

Приєднатися до акції можливо шляхом проведення одноденного пікету підтримки турецьких ув’язнених журналістів, з подальшим викладенням фото пікету в соціальні мережі https://twitter.com/EFJEUROPE.

Також, можливо приєднатися до петиції – звернення до турецького уряду з вимогою негайного звільнення ув’язнених журналістів і відновленням сигналу усіх мовних компаній. Для цього необхідно зайти на сайт МФЖ http://www.ifj.org/nc/en/news-single-view/backpid/51/article/90-journalists-in-jail-have-your-say/ та заповнити онлайн форму https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=3207.

Туреччина пережила криваву спробу перевороту 15 липня, коли загинуло більше 250 осіб та були поставлені під загрозу головні демократичні цінності. МФЖ та ЄФЖ засуджують застосування сили проти громадян, журналістів та медіа-компаній. Наслідком невдалого перевороту стало введення надзвичайного стану і застосування надмірних заходів щодо осіб, причетних до перевороту. На даний момент турецька влада кидає до в’язниці журналістів, закриває ТВ та радіо канали, застосовує цензуру в Інтернеті щодо спроб будь-якої критики дій влади. В результаті цього 90 журналістів утримуються в тюрмах і більше 130 засобів масової інформації були заборонені з середини липня. 2500 журналістів втратили свої робочі місця, а десяткам працівникам ЗМІ було вручено ордер про арешт. Деякі сім'ї журналістів, які переховувалися, були змушені здатися і, як наслідок, були заарештовані.

Генеральний секретар МФЖ Ентоні Белангер наголошує: «Акція, яку ми започаткували сьогодні, стосується солідарності журналістів по всьому світу. Журналісти в Туреччині повинні бути в змозі говорити правду і вільно працювати. Журналістська спільнота обурена тиском на свободу слова в Туреччині. Ми хочемо чітко показати засудженим турецьким журналістам, що ми підтримуємо їх і стоїмо на їхньому боці. Президент Ердоган повинен вжити всіх необхідних заходів, щоб дозволити журналістам висвітлювати події без загрози, залякування або страху бути відправленими у в'язницю».

Закликаємо всіх членів НМПУ проявити професійну солідарність та не залишатись байдужими і приєднатись до акції підтримки засуджених турецьких журналістів!

Ігор Чайка, Голова Комітету НМПУ

Фото meduza.io



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.