​Підпал офісу угорської спільноти Ужгорода вчинили поляки

«За підпалами в Україні стоять поляки», - пише «Gazeta Wyborcza». Видання повідомляє про дві спроби підпалу офісу угорської спільноти Ужгорода. «Угорці гостро відреагували, звинувачуючи українців у тому, що вони не мають жодного контролю над терористичною загрозою... Ці атаки поглибили українсько-угорську кризу, яка виникла наприкінці минулого року після прийняття Києвом освітнього закону». Тим часом, - продовжує газета, - кілька днів тому польське Агенство внутрішньої безпеки затримало трьох поляків, які стояли за спробами підпалу. Усі - члени праворадикальної організації «Фаланга», котрі не приховують своїх проросійських симпатій, повідомляє Польське радіо.


У контексті цієї провокації в Ужгороді українські ЗМІ пригадали й інші акції, натхненником яких був кремль. Серед цих провокацій – обстріл з гранатомету польського консульства у Луцьку, блокада дороги у Львівській області проти «дискримінації поляків в Україні», в якій взяли участь оплачені люди, котрі двох слів не вміли зв’язати польською. Згодом виявилося, що блокаду і напад на консульство організував такий собі Микола Дульський, котрого три роки тому оголошено в розшук за вбивство і котрий встиг втекти до росії. «Усі ці акції мали на меті посварити Київ з сусідами», - йдеться на шпальтах видання.

І, як здається, ці зусилля приносять деякі результати – нещодавно голова угорської дипломатії зустрівся у комісаром ООН з питань нацменшин і закликав чинити тиск на Київ у питанні «дотримання міжнародного права». Як сказав угорський політик, в Україні щораз голосніше чути людей з «екстремістськими поглядами». Міністр закликав заблокувати Києву шлях до НАТО і ЄС, якщо не буде змінено освітнього закону.

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.