​Україна перед виборами - польські газети пишуть, що російські тролі вже діють

Щоденник «Rzeczpospolita» пише: «Європа чекає на рішення в Києві». Німецький політолог Кай-Оляф Лянґ у розмові з польським виданням відзначає, що вибори в Україні є одними з найважливіших цього року в Європі. Їхній результат матиме вплив на проведення подальших ключових реформ і консолідації країни. Від цього залежить також зближення України з ЄС. За словами експерта, послідовні реформи після виборів можуть принести збільшення фінансової підтримки з боку ЄС та щось на зразок тіснішої асоціації.


Газета «Rzeczpospolita» також звертає увагу, що для росії важливішою є осінь. кремль зберігає стриманість щодо президентських виборів в Україні, готуючись до парламентських виборів восени.

Російські тролі діють, – «Gazeta Polska Codziennie» пише про зростання активності російських спецслужб в інформаційному просторі України. Метою є загострення ситуації перед президентськими виборами, що відбудуться цієї неділі. Видання наводить заяву СБУ про російські спроби маніпулювати настроями громадян за допомогою Інтернету. Метою маніпуляції, яку вдалося викрити від початку цього року, було посилення напруженості в українському суспільстві. «Куратори з Рф використовували в своїй нелегальній діяльності понад 50 груп у соцмережах з аудиторією понад півтора мільйона користувачів», – цитує газета.

Тим часом, США попереджають про введення чергових санкцій проти москви за її агресивну позицію стосовно України. Ця тема обговорюватиметься на зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО 3–4 квітня у Вашингтоні.

«Dziennik Gazeta Prawna» у статті «Фіктивне партнерство» запитує: «Чому Польща більш проукраїнська, ніж сама Україна?». Були великі очікування і ще більше розчарування. Українці не розуміють, чому вони мали б постійно перепрошувати і засуджувати УПА. Польська влада не може збагнути, чому Київ блокує ексгумації польських жертв Першої світової війни. Як читаємо, нинішнього стану не вдасться закінчити без чесного перезапуску. Але на такий варіант найближчим часом немає шансів – цьому не сприяє довгий сезон виборчих кампаній, що йтимуть одна за одною в Польщі та Україні. Водночас, як пише польська газета, слід чесно визнати, що відповідальними за такий стан є обидві сторони.

Джерело: polradio.pl

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.