​Польща підтримує створення спільної військової бригади з Україною і Румунією

Очільник Бюро національної безпеки Польщі Павел Сольох підтримав у Києві започаткування військової співпраці між Польщею, Україною та Румунією на зразок існуючого співробітництва у межах спільної Литовсько-польсько-української бригади LITPOLUKRBRIG, повідомляє Польське радіо.


«Голова Бюро національної безпеки Польщі акцентував на успішній співпраці у рамках спільної литовсько-польсько-української бригади (LITPOLUKRBRIG) і висловив думку про доцільність запровадження такої військової співпраці між Україною, Румунією та Польщею», - повідомили у четвер в Раді національної безпеки і оборони України.

Сольох, який перебуває з візитом в Україні, зустрівся зі своїм відповідником, секретарем РНБО Олексієм Даніловим, який подякував польській владі за послідовну підтримку України у прагненнях до інтеграції з Європейським Союзом і НАТО.

«Польща - наш відданий друг і надійний партнер у нинішні складні для України часи. Ми це дуже цінуємо», - сказав Данілов.

У повідомленні РНБО говориться, що Сольох зі свого боку високо оцінив візит президента України до Республіки Польща, зазначивши, що Зеленський «докладає значних зусиль» до активізації українсько-польських взаємин і «додає міжнародним відносинам нової динаміки».

Під час зустрічі Данілов поінформував польського колегу про перебіг розслідування катастрофи літака Boeing 737 рейсу PS 752 «Міжнародних авіаліній України» в Ірані, роботу групи українських експертів.

Сторони обмінялися думками щодо поточної ситуації в зоні проведення Операції об'єднаних сил. Секретар РНБО України констатував, що попри домовленості, досягнуті під час зустрічі у так званому нормандському форматі, «динаміка обстрілів українських позицій, на жаль, залишається негативною».

Данілов і Сольох детально обговорили двосторонню співпрацю у секторі безпеки і оборони, зокрема у сфері військово-промислового комплексу, а також інтенсифікацію співробітництва на рівні апаратів та експертів двох відомств.

У цьому контексті Секретар РНБО України висловився за важливість подальшого розвитку співпраці у сфері кібербезпеки, зазначивши, що «кібератаки та інформаційна війна, що ведуться проти України, є вкрай небезпечними».

Сторони також обмінялися думками щодо ситуації у країнах, які є сусідами наших держав, а також у Європі та світі. «Данілов і Сольох висловилися за необхідність розширення регіонального виміру співпраці, зокрема у Чорноморському і Балтійському регіонах», - говориться у повідомленні.

Сторони також обговорили можливість продовження діяльності у форматі «Стратегічного діалогу» керівників нацбезпеки Україна-Польща-США-Білорусь, започаткованого у Варшаві 30 серпня минулого року, зазначивши, що є зацікавленість у збереженні і розвитку цього формату співпраці.

Очільник Бюро національної безпеки Польщі Павел Сольох наголосив, що його країна послідовно підтримує європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Він також зазначив, що попри військову агресію Україна наполегливо втілює реформи в усіх сферах життєдіяльності держави, - йдеться у повідомленні РНБО.

Павел Сольох і Олексій Данілов. Фото witter.com/rnbo_gov_ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.