​Місто Познань стало першим у Польщі, в якому міська інфолінія вже працює українською мовою

Українські жителі міста Познань можуть вже українською мовою отримати інформацію на тему підтримки, зручностей, громадського транспорту, а також вироблення PESEL. З березня міська телефонна інфолінія у цьому місті працює також українською мовою, повідомляє Польське радіо.


В осідку Офісу Познань Контакт, у якому працюють україномовні оператори, посол України Андрій Дещиця не виключив, що у столиці Великопольщі буде консульство України.

Мер міста Познань Яцек Яскувяк сказав, що у столиці Великопольського воєводства є приблизно 50 тис. осіб з України, а у регіоні – 100 тис. У 2019 році у Познані податки сплатили 11 тис. українців. До міських шкіл ходить 1 тис. дітей з України, в університетах навчається приблизно 2 тис. студентів з України.

«Українці – це жителі Познані, живуть тут і працюють, сплачують податки. Ми хочемо, аби вони відчували себе безпечно у нашому місті. Цією ініціативою хочемо надіслати чіткий сигнал українським жителям міста і агломерації: ми вас бачимо, цінуємо вашу присутність і хочемо ліпше розуміти один одного», - сказав Яскувяк.

Номер телефону наступний: 61 646 33 44. Далі вже маєте можливість вибирати мову, зокрема, українську.

Фото creativecommons.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.