​Голова МЗС Польщі нагадав ЄС про агресію рф на Донбасі та окупацію Криму

Україна та інші країни Східного партнерства потребують сильної підтримки Європейського Союзу у боротьбі з пандемією COVID-19. На цьому у середу наголосив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, який взяв участь у засіданні міністрів закордонних справ ЄС, що пройшло у вигляді відеоконференції, повідомляє Польське радіо.


У МЗС Польщі повідомили, що дискусія на тему України та Східного партнерства була головною темою відеоконференції очільників дипломатії держав ЄС, у якій у середу взяв участь, серед інших, Яцек Чапутович.

Під час дискусії міністр закордонних справ також наголосив, що Польща підтримує пакет допомоги Європейської комісії для регіону і представив заходи Варшави теж у межах Вишеградської четвірки.

«У цьому контексті (голова МЗС) вказав, що міністри закордонних справ держав Вишеградської групи виступили із заявою, у якій підтримують створення партнерам можливості наступного зближення з ЄС, завдяки, зокрема, розвитку галузевого співробітництва. Високий представник Жозеп Боррель визнав у відповіді заяву Вишеградської групи важливими внеском у дискусію на тему майбутнього Східного партнерства», - говориться у повідомленні МЗС Польщі.

Повідомляється, що стосовно України міністри розмовляли теж на тему нинішнього стану процесу реформ, проведенню якого перешкоджає пандемія та ситуація на сході України, де, попри нещодавній обмін полоненими, безпекова та гуманітарна ситуація залишаються нестабільними внаслідок дій бойовиків, яких підтримує росія.

«Міністр Яцек Чапутович підкреслив, що плани реформ нового українського уряду заслуговують на повну підтримку ЄС. Він звернув увагу на ситуацію на незаконно анексованому Кримському півострові, висловивши переконання, що незаконні дії з метою подальшої інтеграції Криму з росією повинні мати адекватну відповідь ЄС», - говориться у повідомленні.

Нагадаємо, у вівторок міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, який взяв участь у розмові на тему України перед засіданням Ради закордонних справ і політики безпеки ЄС, заявив, що Європейський Союз повинен послідовно підтримувати суверенітет України та її територіальну цілісність. Він теж нагадав, що тиск росії на Київ не послаблюється.

Фото twitter.com/msz_rp



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.