​На Заході вітають прийняття «антиколомойського» закону, а оглядачі розмірковують, як відреагує на нього Коломойський

«Життєво важливим заходом, щоб захистити державні фінанси та українських платників податків, для економічної стабільності, справедливості, верховенства права та продовження фінансової допомоги МВФ і ЄС» назвав посол ЄС в Україні новий банківський закон, затверджений Верховною Радою 13 травня. Про це Матті Маасікас написав у Twitter, повідомляє «Голос Америки».


Новий закон «зміцнить економіку України та сприятиме поглибленню міжнародних економічних і торговельних зв'язків», - йдеться у заяві країн Великої Сімки.

Комісар ЄС з питань розширення Варгелій Олівер також привітав рішення Ради і запевнив: «ЄС підтримуватиме Україну на шляху реформ».

Прийняття закону знайшло позитивний відгук і серед західних економістів. Оглядачі зазначають - цей закон йде проти інтересів колишнього співвласника «Приватбанку» олігарха Ігоря Коломойського

«Добре бачити, що потужна більшість протистоїть зусиллям Коломойського отримати компенсацію за націоналізований банк, на рекапіталізацію якого було витрачено 5,5 мільярда доларів державних коштів», - твітує колишня радниця віце-президента США Моллі Монтгомері.

«Питання полягає в тому, що Коломойський зробить тепер, - пише британський економіст Тімоті Еш. - Чи залишить він Верховному судові скасування закону, яке, на мою думку, неминуче. Чи він обере ядерний варіант і посилить протистояння в інших сферах?»

Як вже повідомлялося, 270 голосами «За» українські парламентарі затвердили в цілому закон про «Внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності», який має не допустити повернення націоналізованих банків їхнім попереднім власникам.

Ігор Коломойський. Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.