​З ініціативи польських євродепутатів між ЄС та Україною можуть скасувати роумінг

Більша фінансова підтримка для країн Східного партнерства, визнання, що не усі однаково сильно хочуть зближатися з Європейським Союзом, а також пропозиція скасування роумінгу – це рекомендації Комітету Європарламенту із закордонних справ стосовно майбутнього цієї ініціативи. Рекомендації, що обговорили у вівторок євродепутати, опрацьовані перед червневим самітом ЄС із очільниками держав та урядів Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України, повідомляє Польське радіо.


«Я радію, що нам вдалося погодити амбіційний текст. Це були довгі перемовини, однак більшості з нас був важливий сильний стимул, важливо, аби, попри відомі перешкоди, співпраця ЄС з країнами Східного партнерства продовжувала розвиватися», - сказала євродепутатка Права і справедливості Анна Фотиґа.

З ініціативи польських євродепутатів у звіті є запис із закликом до скасування роумінгових оплат за використання мобільних телефонів у країнах Східного партнерства та, зокрема, ЄС із цими країнами.

«Сьогодні і після 2020 року більш ніж будь-коли Європейська комісія повинна вжити рішучих кроків щодо країн Східного партнерства, оскільки є загроза для геополітичного майбутнього регіону, як і стабільність ЄС», - заявили у вівторок євродепутати Радослав Сікорський та Міхаель Ґалер.

Комітет зі закордонних справ вважає, що саміт Східного партнерства наступного місяця мусить дати зрозумілу та довгострокову стратегію участі та розвитку співпраці між ЄС та його східними сусідами. Євродепутати хочуть, аби уряди ЄС підготували детальну та амбіційну програму співпраці, що гарантує допомогу Україні, Грузії, Молдові, Вірменії, Азербайджану та Білорусі.

Євродепутати вважають, що ЄС повинен активніше діяти та пропонувати більше тим країнам, котрі проводять реформи, адаптуючись до європейських стандартів. Євроспільнота мала би менше давати тим країнам Східного партнерства, котрі не такі активні. Більша фінансова підтримка, якої вимагають євродепутати, має бути пов’язана із вимогами щодо реформ.

«Особливо амбіційні держави, котрі підписали угоди про асоціацію та вводять поглиблену і комплексну угоду про вільну торгівлю, такі як Грузія та Україна, повинні знати, що наступні успіхи та запровадження реформ відкривають перед ними нові перспективи, нові сектори співпраці», - зазначила польська євродепутатка Анна Фотиґа.

Комітет із закордонних справ у компромісному тексті, опрацьованому представниками різних політичних груп, звертає увагу, що деякі країни Східного партнерства не хочуть міцно поглиблювати зв’язки з ЄС. Вірменія, наприклад, вирішила приєднатися до заснованого росією, Білоруссю та Казахстаном Євразійського економічного союзу.

На червневому саміті Східного партнерства має відбутися перегляд результатів, досягнутих від попередньої зустрічі на найвищому рівні у 2017 році. Лідери мають теж затвердити довгострокові політичні цілі, визначити напрямки подальшого розвитку співпраці та дати мандат для проведення підготовчої роботи над наступною серією цілей на період після 2020 року.

Фото pxfuel.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.