​Українці з фальшивими документами прикидалися студентами, аби втрапити до Польщі. Їх затримали на кордоні

Семеро молодих громадян України вдавали себе польськими студентами, аби в’їхати до Польщі під час обмежень через пандемію. На польсько-українському кордоні вони показали фальшиві документи нібито про їхнє навчання у Польщі. Їм висунули обвинувачення та повернули в Україну, повідомляє Польське радіо.


Речниця Бескидського відділу Прикордонної служби Польщі Ельжбєта Пікор нагадала, що у зв’язку з нинішньою епідемічною ситуацією громадяни України не можуть приїжджати до Польщі.

«Винятком є особи, котрі відповідають визначеним умовам. Такою можливістю, хоча не зовсім законно, хотіли скористатися молоді «кандидати» на вступ до польського вишу», - сказала майор Пікор.

Інцидент трапився у середу на польсько-українському кордоні неподалік Будємєжа на кордоні з України до Польщі. Українці, котрі їхали в одному мікроавтобусі, показали прикордонникам документи про прийняття їх до польської вищої школи. Але після спеціальної перевірки виявилося, що довідки є фальшивими.

«Сім сертифікатів були повністю підроблені. Однак молоді громадяни України наполягали на тому, що вони є слухачами польської школи і їдуть вчитися», - розповіла Ельжбєта Пікор.

Прикордонники, перевіряючи правдивість документів, вийшли на зв’язок із вишом, вказаним у документах. Виявилося, що ця школа не навчає іноземців, і ця молодь не її студентами.

У результаті, іноземці зізналися, що придбали сертифікати через Інтернет, ще перебуваючи в Україні. Вони заплатили за кожен документ від 200 до 300 злотих.

Фальшиві документи вони хотіли використати як основу для в'їзду до Польщі, а потім це мало би допомогти їм уникнути карантинного зобов'язання.

Усіх їх звинуватили у використанні фальшивих документів та повернули в Україну.

Статистичні дані Бескидського відділу Прикордонної служби Польщі показують, що з початку вересня, тобто з початку навчального року, на державному кордоні вже виявлено 22 випадки пред'явлення неправдивих свідоцтв про вступ до польських шкіл або про початок навчання та навчання в Польщі.

Фото bieszczadzki.strazgraniczna.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.