Пленарне засідання Верховної Ради 10 січня 2013 року

vr12 03 2012

 

У четвер, 10 січня, відбулося пленарне засідання першої сесії Верховної Ради України сьомого скликання. Голова Верховної Ради України Володимир Рибак на початку ранкового засідання оголосив про те, що 3 січня 2013 року Центральна виборча комісія зареєструвала народних депутатів України Поляченка Юрія, Заца Олександра, Благодира Юрія, обраних 28 жовтня 2012 року у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, включених до виборчого списку Партії регіонів.


Народні депутати Ю.Поляченко, О.Зац та Ю.Благодир склали присягу перед Верховною Радою.

В.Рибак оголосив про обрання народного депутата Олексія Кайду заступником голови фракції ВО "Свобода".

Головуючий повідомив про входження народного депутата Є.Мармазова до складу депутатської фракції КПУ.

В.Рибак також оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об'єднання "Львівщина", співголовами якого обрано народних депутатів Ірину Сех і Степана Курпіля; про створення міжфракційних депутатських об'єднання "На підтримку канонічної православної церкви в Україні" і "Міжнародний антифашистський фронт", головою яких обрано народного депутата Вадима Колесніченка.

На вимогу фракцій "Батьківщина" і "Свобода" у засіданні було оголошено перерву.

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після закінчення перерви пояснив причини, з яких дві фракції вимагали перерву: включити до порядку денного низку важливих питань - про курс України на європейську інтеграцію і відповідну постанову, про декриміналізацію статей Кримінального кодексу, за якими засудили Юлію Тимошенко і Юрія Луценка, законопроекту про амністію, який, за його словами, "звільняє від політичних переслідувань як Тимошенко і Луценка, так і тисячі українців, які потерпають від незаконного кримінального переслідування".

А.Яценюк зазначив, що вимоги опозиції не задоволені, оскільки Погоджувальна рада вчора не голосувала про включення їх до порядку денного. "Ми вимагаємо включити дані законопроекти до порядку денного, проголосувати і це дасть можливість парламенту працювати", - наголосив він.

А.Яценюк також наголосив на необхідності підключення системи персонального голосування "Рада-3". За його словами, фракції вимагають виконання Конституції України стосовно персонального голосування кожного народного депутата.

Під час виступу А.Яценюка депутати від опозиційних фракцій заблокували президію і трибуну для виступів.

Голова Верховної Ради В.Рибак повідомив, що консультації керівників фракцій тривають і оголосив перерву у пленарному засіданні до 16-ї години.

О 16-ій годині представники опозиції розблокували президію і трибуну для виступів, пленарне засідання було продовжено.

Голова Верховної Ради України оголосив про входження народних депутатів Ю.Благодира, О.Заца і Ю.Поляченка до складу фракції Партії регіонів.

Головуючий поінформував про результати засідання Погоджувальної ради: було затверджено порядок денний вечірнього засідання, на якому планується розглянути питання про дострокове припинення повноважень народного депутата, кадрове питання, включення до порядку денного низки проектів законів і постанов, питання ратифікації, розгляд проектів постанов про призначення позачергових виборів, затвердити календарний план проведення другої сесії.

Голова фракції "Свобода" О.Тягнибок зазначив, що опозиція наполягає на вилученні карток відсутніх на засіданні народних депутатів, оскільки передбачається багато голосувань.

В.Рибак зачитав прізвища відсутніх на пленарному засіданні народних депутатів.

Народні депутати проголосували за включення до порядку денного низки проектів законів і постанов, у тому числі й тих, на яких наполягали опозиційні фракції.

Проект постанови про звільнення Арбузова С.Г. з посади Голови Національного банку України доповів Представник Президента України у Верховній Раді України Юрій Мірошниченко.

Представники опозиції наполягали на заслуховуванні звіту Голови Національного банку.

За результатами голосування ("за" - 217 голосів) проект постанови не набрав голосів.

Проект закону про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в Операції ООН у Кот-д'Івуарі та транскордонних операціях у рамках міжмісійного співробітництва між Місією ООН у Ліберії та Операцією ООН у Кот-д'Івуарі доповів голова підкомітету Комітету з питань національної безпеки і оборони Олександр Кузьмук. Він зазначив, що законопроектом пропонується схвалити рішення Президента України про направлення національного контингенту з числа національного контингенту, який діє у складі Місії ООН у Ліберії, для участі України в Операції ООН у Кот-д'Івуарі та транскордонних операціях у рамках міжмісійного співробітництва між Місією ООН у Ліберії та Операцією ООН у Кот-д'Івуарі у строки, що визначаються Радою Безпеки ООН.

О.Кузьмук також зазначив, що фінансування витрат, пов'язаних з участю України в Операції ООН у Кот-д'Івуарі та транскордонних операціях здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету України з подальшим їх відшкодуванням ООН.

Верховна Рада 266-ма голосами прийняла законопроект в цілому як закон.

Народні депутати не підтримали проект постанови про припинення повноважень народного депутата І.Прасолова.

На вимогу фракцій Партії регіонів та КПУ у засіданні була оголошена перерва.

Після закінчення перерви головуючий закрив пленарне засідання.

Наступне пленарне засідання першої сесії відбудеться у п'ятницю, 11 січня, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.