Відкрилася друга сесія Верховної Ради України сьомого скликання

vr12 03 2012

 
22 лютого розпочалася друга сесія Верховної Ради України сьомого скликання. Перше пленарне засідання другої сесії розпочалося о 12-й годині 45 хвилин. Голова Верховної Ради України Володимир Рибак повідомив, що згідно з результатами письмової поіменної реєстрації для участі у засіданні зареєструвалося 346 народних депутатів.


Володимир Рибак оголосив другу сесію Верховної Ради України сьомого скликання відкритою.

У сесійному залі прозвучав Гімн України.

В.Рибак зачитав прізвища відсутніх на засіданні народних депутатів по фракціях.

Головуючий повідомив, що 17 лютого 2013 року Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата України Мирного Івана Миколайовича, обраного 28 жовтня 2012 року у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, включеного до виборчого списку Партії регіонів.

Новообраний народний депутат склав присягу перед Верховною Радою.

Головуючий запропонував парламентаріям розглянути на засіданні два питання: проект закону про внесення зміни до статті 47 Регламенту Верховної Ради України і проект постанови про Заяву Верховної Ради України "Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом".

Народні депутати 342-ма голосами підтримали такий порядок денний засідання.

Володимир Рибак повідомив, що з 5 лютого проводилися напружені переговори з керівниками депутатських фракцій щодо організації роботи парламенту. "Ми всі прийшли до висновку, що блокування роботи Верховної Ради продовжуватися далі не може… Цього нам не пробачить ні народ України, ні наші виборці", - наголосив він.

За його словами, розглядалися різні варіанти вдосконалення Регламенту Верховної Ради, які переважно мали політичне забарвлення.

Головуючий зауважив, що діючий Регламент в повному обсязі забезпечує законотворчу діяльність парламенту у відповідності до вимог Конституції України. "Ми домовилися, що та система, яка є сьогодні у Верховній Раді, ми її атестували, вона працює. Але сьогодні ми дали заявку фахівцям НАН України, щоб вони нам запропонували систему, яка дозволить голосувати тільки одному депутату. За сусіда голосувати ніхто не буде. Вони нададуть нам свої пропозиції щодо самої системи, її фінансової вартості, строків виготовлення.

Я внесу проект постанови щодо цього, щоб у цьому році її прийняти і така система у Верховній Раді працювала", - зазначив головуючий.

"Все, що необхідно нам - це неухильне виконання народними депутатами вимог Регламенту і Конституції України. Тому ми внесли тільки ті зміни, які стосуються лише однієї статті Регламенту", - наголосив він.

В.Рибак зачитав текст законопроекту. За його словами, необхідність прийняття законопроекту обумовлена потребою вжиття невідкладних заходів організаційно-правового характеру з метою неухильного дотримання народними депутатами конституційного припису щодо особистого голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради.

Законопроект передбачає "у разі виявлення на пленарному засіданні народним депутатом факту порушення вимог щодо особистого голосування шляхом голосування за іншого народного депутата розгляд питання порядку денного на його вимогу зупиняється. Головуючий на пленарному засіданні встановлює присутність відповідного народного депутата у залі засідань Верховної Ради, а у разі його відсутності доручає Лічильній комісії вилучити картку такого народного депутата та передати її головуючому на пленарному засіданні і проводить повторне голосування щодо пропозиції, яка ставилась на голосування останньою".

Головуючий запропонував народним депутатам прийняти законопроект за основу та в цілому без обговорення.

Парламентарії 339-ма голосами ухвалили законопроект як закон.

В.Рибак зачитав текст Заяви Верховної Ради України "Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом".

Згідно із Заявою, "Верховна Рада України, враховуючи, що європейська перспектива України має стати об'єднувальним чинником, довкола якого консолідується переважна більшість політичних сил; беручи до уваги важливість діяльності місії уповноважених представників Європейського Парламенту А.Квасневського та П.Кокса; очікуючи позитивних результатів чергового Саміту Україна - Європейський Союз, запланованого на 25 лютого 2013 року, та Саміту Східного Партнерства, запланованого на 28-29 листопада 2013 року; заявляє, що у межах своїх повноважень:

забезпечить виконання рекомендацій щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, викладених, у резолюціях Європейського Парламенту та висновках Ради ЄС, схвалених 10 грудня 2012 року на засіданні міністрів закордонних справ держав-членів ЄС;

сприятиме повному виконанню погоджених з Європейським Союзом заходів, передусім у рамках Порядку денного асоціації між Україною та Європейським Союзом та Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України та забезпечить ратифікацію змін до Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз;

активізує діяльність щодо прийняття законів, спрямованих на адаптацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу, зокрема тих, які передбачені відповідною Загальнодержавною програмою адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, затвердженою Законом України від 18 березня 2004 року № 1629-IV, а також тих, що належать до сфери реформування судової системи, системи кримінальної юстиції, а також виборчого законодавства, враховуючи рекомендації, що містяться в Заключному звіті Місії ОБСЄ/БДІПЛ зі спостереження за виборами та висновках Венеціанської комісії;

Верховна Рада України закликає Європейський Союз та його держави-члени:

щойно Українська сторона продемонструє рішучі дії та відчутний прогрес у трьох сферах, визначених у висновках Ради ЄС та виконає необхідні внутрішні процедури, забезпечити невідкладне підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, передбачивши можливість попереднього, ще до завершення процесу її ратифікації усіма країнами-членами ЄС, застосування окремих її положень, зокрема щодо створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі;

забезпечити неухильне та повне виконання Угоди між Україною та ЄС про спрощений порядок видачі віз з метою реалізації права громадян України на безперешкодне пересування територією Європейського Союзу, не принижуючи їхньої честі та гідності, ухвалення рішення про перехід України до заключної імплементаційної фази виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, а також запровадження для громадян України безвізового режиму як тільки будуть виконанні необхідні умови;

надати адекватну експертну та фінансову підтримку Україні у процесі підготовки до впровадження Угоди про асоціацію, насамперед з метою адаптації економіки держави, регуляторного середовища до функціонування в умовах поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС".

В.Рибак запропонував народним депутатам прийняти Заяву без обговорення.

Верховна Рада 315-ма голосами з 349 ухвалила Заяву Верховної Ради України "Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом".

Головуючий закрив пленарне засідання.

Наступне пленарне засідання другої сесії відбудеться у вівторок, 5 березня, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.