Пленарне засідання Верховної Ради України 24 квітня 2014 року

plenar zasidan

 
У четвер, 24 квітня 2014 року, відбулося пленарне засідання Верховної Ради України сьомого скликання. Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, відкривши ранкове пленарне засідання, повідомив про те, що сьогодні вночі було скоєно напад на військову частину, яка охороняє військові склади у м. Артемівську Донецької області. За його словами, напад було відбито.


О.Турчинов також повідомив, що сьогодні звільнено приміщення Маріупольської міської ради, яка відновила свою роботу.

Головуючий далі поінформував про те, що Центральна виборча комісія зареєструвала обраним народного депутата України Фірсова Єгора Павловича, обраного 28 жовтня 2012 року у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, включено до виборчого списку партії "УДАР".

Новообраний народний депутат склав присягу перед Верховною Радою.

Заяви фракцій партії регіонів і КПУ зробили їх голови Олександр Єфремов і Петро Симоненко.

З повідомленнями також виступили інші представники фракцій.

Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять закатованих у Донецькій області патріотів України.

Головуючий оголосив про входження народного депутата О.А.Волкова до складу депутатської групи "Економічний розвиток".

Народні депутати не підтримали проекти постанов про дострокове припинення повноважень народних депутатів Віталія Яреми, Валерія Лунченка і Володимира Бондаренка.

Парламентарії розглянути питання включення до порядку денного сесії низки проектів законів і постанов.

За результатами голосування жоден із запропонованих проектів не було включено до порядку денного сесії.

Головуючий звернув увагу на те, що у сесійній залі не вистачає голосів для результативних голосувань і запропонував сьогодні розглянути питання, включені до порядку денного засідання, а рішення щодо них прийняти на наступному пленарному засіданні.

Парламентарії заслухали доповідачів і обговорили доопрацьований проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення трансфертного ціноутворення (реєстр. №4527), а також проекти законів: про внесення змін до статті 1 Закону "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту" (щодо врахування документів у сфері міграції) за реєстр. №4580; про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань регулювання містобудівної діяльності та державного архітектурно-будівельного контролю (реєстр. №№4629, 4629-1); про внесення змін до Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" щодо вдосконалення процедури видачі документів дозвільного характеру, оформлених центральними органами виконавчої влади (реєстр. №4584); про метрологію та метрологічну діяльність (реєстр. №4583); про стандартизацію (реєстр. №4585); про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів (реєстр. №4586).

Народні депутати також заслухали доповідачів і обговорили законопроекти: про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах (реєстр. №4582); про Звернення Верховної Ради України до Ради Європи (реєстр. №4522); про внесення змін до статті 110 Кримінального кодексу України (щодо посилення кримінальної відповідальності за незаконне розміщення на території України державних символів інших держав) за реєстр. №4608; про програму допомоги особам, що зазнали політичних репресій в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (реєстр. №4510); про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців за заявницьким принципом (реєстр. №2409-1); про внесення змін до Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" (щодо реорганізації державних установ та спрощення припинення юридичних осіб) (реєстр. №2121-1); про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сталого використання земель сільськогосподарського призначення (реєстр. №3316); про внесення змін до Закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо відповідальності посадових осіб органів державного нагляду (контролю) за реєстр. №№3216, 3216-1; про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення зайнятості сільського населення та утримання соціальної сфери села) за реєстр. №2450; про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо формування земельних ділянок та їх державної реєстрації на підставі документації із землеустрою, розробленої до 2013 року) за реєстр. №2193а.

О.Турчинов після завершення обговорення зазначив, що під час засідання керівників депутатських фракцій було досягнуто домовленості провести у вівторок, 29 квітня, відкрите парламентське засідання у формі громадських слухань з питань обговорення внесення змін до Конституції.

Він наголосив на необхідності запросити до парламенту "знаних фахівців конституційного права і представників громадських організацій, об'єднань, представників регіонів". "Тому що одне із головних питань Конституції - це розширення повноважень регіонів, створення для них всіх умов для розвитку і самореалізації", - сказав він.

За його словами, всі ці питання мають "об'єднати всю країну".

Головуючий закрив пленарне засідання.

Наступне пленарне засідання четвертої сесії відбудеться у вівторок, 29 квітня 2014 року, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.