Пленарні засідання Верховної Ради України 12 квітня 2016 року

12vr04

 
У вівторок, 12 квітня, відбулися пленарні засідання четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання. Ранкове пленарне засідання відкрив Голова Верховної Ради В.Гройсман. Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив про вихід народного депутата Андрія Немировського зі складу депутатської групи «Воля народу» та про його входження до складу депутатської фракції Партії «Блок Петра Порошенка».

А.Парубій також оголосив про входження народних депутатів Юрія Бублика, Сергія Міщенка, Сергія Рудика до складу депутатської фракції Партії «Блок Петра Порошенка».

Парламентарії розглянули питання національної безпеки та оборони.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали внаслідок участі в антитерористичній операції, та членів їх сімей» №3497 у першому читанні доповів народний депутат Тарас Кремінь.

Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти цей законопроект за основу та в цілому.

Представники фракцій і груп обговорили законопроект, пропонуючи прийняти його.

Верховна Рада 235 голосами прийняла законопроект за основу та 231 голосом в цілому.

Законопроект «Про особливості здійснення правочинів з державним, гарантованим державою боргом та місцевим боргом» щодо набрання чинності» №3677 доповіла заступник Міністра фінансів Оксана Маркарова.

Голова підкомітету Комітету з питань бюджету Андрій Гордєєв доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

Законопроект 247 голосами було прийнято за основу та 242 голосами в цілому.

Проект Закону «Про внесення змін до статті 11 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (щодо супроводження військовослужбовців при продовженні лікування у санаторно-курортних закладах)» №3478 доповіла народний депутат Ольга Богомолець.

Секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник доповів рішення Комітету, який рекомендує Парламенту прийняти законопроект за основу та в цілому.

Верховна Рада прийняла законопроект 270 голосами за основу та в цілому - 269 голосами.

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» (щодо безперешкодної діяльності органів місцевого самоврядування)» №4048 доповів народний депутат Віталій Курило.

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу з деякими застереженнями.

Законопроект 265 голосами було прийнято за основу.

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо захисту інформаційного простору України)» №3562 доповів народний депутат Григорій Шверк.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар доповіла рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект не набрав голосів («за» - 177) і був відхилений.

До порядку денного четвертої сесії було включено низку законопроектів.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій закрив ранкове засідання.

На вечірньому засіданні народні депутати продовжили розгляд питань порядку денного.

Доопрацьований проект Закону «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» №2966-д доповів перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський.

О.Домбровський також доповів рішення комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

285 голосами законопроект було прийнято за основу.

Проект Закону про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити) №4004 доповіла заступник Міністра фінансів Оксана Маркарова.

Альтернативний законопроект за №4004-1 доповів народний депутат Олександр Вілкул.

Голова Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді визначитися щодо обох законопроектів у сесійній залі.

За результатами голосування жоден із законопроектів не набрав голосів для прийняття за основу.

Обидва законопроекти було направлено на доопрацювання у профільний комітет.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо надання субвенцій Донецькій та Луганській областям від залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів, на території яких органи державної влади не здійснюють своїх повноважень №4197 доповів народний депутат Максим Єфімов.

Голова підкомітету Комітету з питань бюджету Іван Кулініченко доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому з урахуванням пропозицій Комітету.

Верховна Рада 252 голосами прийняла законопроект за основу.

Наступним голосуванням народні депутати прийняли рішення про скорочений термін підготовки законопроекту до розгляду у другому читанні.

Народний депутат Максим Єфімов доповів наступний законопроект - «Про внесення деяких законодавчих змін щодо особливостей використання окремих публічних коштів на території Донецької області» №4199.

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому з техніко-юридичними правками.

Законопроект 273 голосами було прийнято за основу та 278 голосами в цілому.

Проект Закону «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів» №3251 доповів народний депутат Роберт Горват.

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна доповіла рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за основу.

226 голосами народні депутати проголосували за законопроект у першому читанні.

Народний депутат Роберт Горват доповів проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів» №3046-д.

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила, що Комітет рекомендує прийняти законопроект за основу та в цілому з деякими техніко-юридичними правками.

Верховна Рада прийняла законопроект у першому читанні («за» - 235) та в цілому («за» - 234).

Народні депутати не підтримали пропозицію про розгляд включеного на ранковому засіданні законопроекту «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони» №4288.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій закрив вечірнє засідання, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.