Пленарне засідання Верховної Ради України 19 травня 2016 року

vr19 05

 
Для участі у пленарному засіданні зареєструвалося 319 народних депутатів. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. А.Парубій привітав усіх з Днем вишиванки, який відзначається в Україні з 2006 року. Народі депутати приступили до розгляду питань порядку денного.


Прийнято Постанову «Про перейменування села Бихальцохівка Ріпкинського району Чернігівської області».

Документом парламентарії постановили Перейменувати село Бихальцохівка Малолиственської сільської ради Ріпкинського району Чернігівської області на село Бихольцохівка.

Відповідний проект постанови зареєстровано за № 3708.

Прийнято Постанову «Про перейменування міста Дніпропетровська Дніпропетровської області»

Згідно із документом, місто Дніпропетровськ Дніпропетровської області перейменовано на місто Дніпро.

Відповідний проект постанови зареєстровано за № 3864.

Прийнято Постанову «Про перейменування деяких населених пунктів».

Документом, зокрема, передбачено перейменувати деякі населені пункти:

1) у Вінницькій області:

село Чапаєве Шаргородського району на село Нові Хоменки;

2) у Дніпропетровській області:

село Краснознам’янка Межівського району на село Біляківка;

село Радсело Петриківського району на село Радісне;

селище міського типу Брагинівка Петропавлівського району на селище міського типуЗалізничне;

3) у Кіровоградській області:

село Володимиро-Ульяновка Олександрійського району на село Новоулянівка;

село Третій Інтернаціонал Устинівського району на село Третє;

4) у Луганській області:

село Свердловка Райгородської сільської ради Сватівського району на село Новоєгорівка;

5) в Одеській області:

село Кірове Комінтернівського району на село Трояндове;

6) у Полтавській області:

село Куйбишеве Шишацького району на село Покровське;

7) у Харківській області:

село Артемівка Кегичівського району на село Високе;

8) у Херсонській області:

село Комісарівка Генічеського району на село Приморське;

9) у Чернігівській області:

село Петрівське Бахмацького району на село Вишневе.

Відповідний проект постанови зареєстровано за №4691.

Прийнято Постанову «Про перейменування окремих населених пунктів та районів».

Згідно із документом, перейменовано окремі населені пункти та райони у 22 областях України.

Відповідний проект постанови зареєстровано за № 4085.

Ухвалено Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянств та урегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальній міграції».

Законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення; до Кодексу адміністративного судочинства України; до Закону «Про безоплатну правову допомогу»; до Закону «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Відповідний законопроект зареєстровано за №3159.

Прийнято за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами за басейновим принципом.

Законопроект (№3603) розроблено на виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони (Додаток ХХХ Глави 6), Водної рамкової директиви ЄС (Директива № 2000/60/ЄС про встановлення рамок діяльності Співтовариства у сфері водної політики зі змінами і доповненнями, внесеними Рішенням № 2455/2001/ЄС і Директивою 2009/31/ ЄС, Плану законодавчого забезпечення реформ в Україні, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 4 червня 2015 року № 509-VIII.

Метою прийняття Закону є удосконалення законодавства України з метою впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами і адаптація водного законодавства до законодавства ЄС.

Документом пропонується внести зміни до Водного кодексу України, Земельного кодексу України, Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів».

Законопроектом передбачається врегулювати такі питання:

запровадження гідрографічного і водогосподарського районування території України;

запровадження планів управління річковими басейнами як стратегічного документу (програми заходів) для інтегрованого управління водними ресурсами в межах річкового басейну;

запровадження планів управління ризиками затоплення та інші.

Головуючий закрив ранкове засідання.

Після перерви відбулося вечірнє засідання Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України відкрив пленарне засідання. Народні депутати продовжують розгляд питань порядку денного.

Ухвалено Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (щодо соціальних стандартів та обсягу субвенції на надання пільг та житлових субсидій).

Зокрема, законом збільшено на 6655,6 млн. гривень доходну та видаткову частини Державного бюджету України на 2016 рік за рахунок збільшення надходжень від: податку на прибуток підприємств – на 1,2 млрд. гривень; податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) – на 2,1 млрд. гривень; рентної плати за користування надрами для видобування природного газу – на 3,8 млрд. гривень.

Додаткові доходи спрямовуються на збільшення видатків: Апарату Верховної Ради України – 1641,7 тис. грн.; Державному управлінню справами – 2188,5 тис. грн.; Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України, у т.ч. на загальнодержавні витрати – 2701,4 тис. грн.; Державній судовій адміністрації України – 10561,6; Верховному суду України – 173,6 тис. грн.; Вищому спеціалізованому суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ – 239,9 тис. грн.; Вищому господарському суду – 268,8 тис. грн.; Вищому адміністративному суду – 213,3 тис. грн.; Конституційному суду України – 248,1; Генеральній прокуратурі України – 17739,0 тис. грн.; Міністерству внутрішніх справ України – 117539,4 тис. грн.; Адміністрації державної прикордонної служби України – на 16308,2 тис. грн.; Національній гвардії України – на 21901,1 тис. грн.; Державній міграційній службі України – на 1408,6тис. грн.; Державній службі України з надзвичайних ситуацій – на 16254,7 тис. грн.; Національній поліції України – 61657,4 тис. грн.;  Міністерству енергетики та внутрішньої промисловості України – 107,8 тис. грн.; Міністерству економічного розвитку і торгівлі України – 2128,8 тис. грн.; Міністерству закордонних справ України – 322,1 тис. грн.;  Державному комітету телебачення і радіомовлення в Україні – 1396,3 тис. грн.; Міністерству культури України – 6737,0 тис. грн.; Міністерству оборони України – 127928,4 тис. грн.; Міністерству освіти і науки України – 38847,9 тис. грн.; Міністерству освіти і науки України (загальнодержавні витрати) – 140719,3 тис. грн.; Міністерству охорони здоров’я України  – 10437,1 тис. грн.; Міністерству охорони здоров’я України (загальнодержавні витрати) – 127174,5 тис. грн.; Міністерству екології та природних ресурсів України – 3824,6 тис. грн.; Міністерству соціальної політики України – 578094,1 тис. грн.; Пенсійному фонду України – 576910,0 тис. грн.; Міністерству соціальної політики України (загальнодержавні витрати) – на 185,3 тис. грн.; Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (загальнодержавні витрати) – 1749,3 тис. грн.; Міністерству аграрної політики та продовольства України – 1540,6 тис. грн.; Міністерству інфраструктури України – 1  387,3 тис. грн.; Міністерству молоді та спорту України – 795,7 Державній фінансів України – 16450,2 тис. грн.; Міністерству фінансів України (загальнодержавні витрати) – 5395312,9 тис. грн.; Міністерству юстиції України – 13714,8 тис. грн.; Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України – 3061,0 тис. грн.; Службі безпеки України – 17842,5 тис. грн.; Національній академії наук України – 6447,8 тис. грн. та за іншими бюджетними програмами.

Окрім того, законом підвищується з 1 грудня 2016 року розмір мінімальної заробітної плати до 1600 гривень; збільшується на 5269,9 млн. гривень обсяг субвенції з Державного бюджету України місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг  тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот тощо.

Відповідний законопроект зареєстровано за №4543.

Прийнято постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Гарбуза Ю.Г.№4672 і про дострокове припинення повноважень народного депутата України Гордєєва А.А. №4673.

Прийнято за основу проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій».

Законопроектом пропонується виключити з Податкового кодексу норми щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб пенсій (включаючи суму їх індексації, нараховану відповідно до закону) або щомісячного довічного грошового утримання, отримуваних платником податку з Пенсійного фонду України чи бюджету згідно із законом, незалежно від їх розміру.

Проект Закону зареєстровано за №4542.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закрив вечірнє засідання, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.