Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України 16 червня 2016 року

vr16 06

 
Для участі у пленарному засіданні зареєструвалося 339 народних депутатів. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. А. Парубій повідомив, що в Україні з візитом перебуває делегація Європейського Парламенту на чолі з Петом Коксом та Андреєм Пленковичем. Він зазначив, що наші європейські колеги допомагають нам у питанні реформування Парламенту і сьогодні відбудеться спільна стратегічна дискусія щодо реформування Верховної Ради України.


А. Парубій висловив сподівання, що поставлені плани щодо реформування зможемо спільно здійснити.

Головуючий надав слово представникам депутатських фракцій для виступів.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони».

Законодавчим актом упорядковано систему органів військового управління Збройних Сил України, правові засади їх організації, керівництва та управління ними, уточнено правові засади діяльності військового командування, функцій та завдань органів військового управління.

Законом, зокрема, включено до військового командування Об’єднаний оперативний штаб як орган управління міжвидовими та міжвідомчими угрупованнями військ (сил), командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та командування Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Крім того, ці органи включаються до структури Збройних Сил України.

Відповідні зміни внесено до законів України «Про оборону України» та «Про Збройні Сили України».

Законом також внесено зміни до Закону «Про правовий режим воєнного стану», де у статті 3 до військового командування, якому надається право разом з органами виконавчої влади, військовими адміністраціями, Радою міністрів Автономної Республіки Крим та органами місцевого самоврядування запроваджувати та здійснювати заходи правового режиму воєнного стану включаються оперативний штаб Збройних Сил України, як орган управління міжвидовими та міжвідомчими угруповання військ(сил); командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України; командування Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Закон прийнято з пропозиціями профільного комітету, згідно з якими абзац четвертий пункту 2 частини першої зазначеного проекту Закону викладено в такій редакції:

«окремий рід військ - Високомобільні десантні війська Збройних Сил України;

окремий рід сил - Сили спеціальних операцій Збройних Сил України;».

Проект Закону зареєстровано за №4563.

Ухвалено Закон «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)».

Законом передбачено обов’язок телерадіоорганізаціями при здійсненні радіомовлення забезпечувати частку пісень (словесно-музичних творів) (далі – пісні) державною мовою не менше 35 відсотків від загального обсягу пісень поширених протягом доби, зокрема не менше 35 відсотків від загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу з 7.00 до 14.00 та з 15.00 до 22.00 години.

Також встановлюється, що при здійсненні радіомовлення телерадіоорганізації, які поширюють музичні твори, серед яких пісні офіційними мовами Європейського Союзу відповідно до умов ліцензії становлять не менше 60 відсотків загального обсягу пісень, поширених протягом доби, зокрема не менше 60 відсотків від загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу з 7.00 до 14.00 та з 15.00 до 22.00 години, повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше ніж 25 відсотків загального обсягу пісень, поширених протягом доби, зокрема не менше 25 відсотків від загального обсяг у пісень, поширених у кожному проміжку часу з 7.00 до 14.00 та з 15.00 до 22.00 години.

Документ містить також норму, відповідно до якої телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення забезпечують не менше 60 відсотків добового обсягу ведення передач, в тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою.

Відповідний законопроект зареєстровано за №3822-д.

Прийнято Постанову «Про Звернення Верховної Ради України до Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя і Нового Риму, Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні».

Постановою затверджено Звернення Верховної Ради України до Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя і Нового Риму, Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні.

Документ містить також доручення Голові Верховної Ради України та Міністерству закордонних справ України невідкладно направити текст Звернення до Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя і Нового Риму, Вселенського Патріарха.

Відповідний проект постанови зареєстровано за №4793.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Угорщини про міжнародні комбіновані перевезення».

Угода між Кабінетом Міністрів України і Урядом Угорщини про міжнародні комбіновані перевезення вчинена 28 березня 2013 року в м. Будапешті.

Угодою передбачено, що перевезення вантажів автомобільним транспортним засобом від спільного кордону до терміналу для комбінованих перевезень, що визначений Компетентними органами Договірних Сторін і розташовується на повітряній відстані не більш як 60 км від спільного кордону держав Договірних Сторін, та у зворотному напрямку з метою виконання комбінованого перевезення здійснюється без дозволу на перевезення автошляхами, а також на території України - без сплати дорожніх зборів, а на території Угорщини - без сплати податку на автотранспортні засоби.

Угода набирає чинності через шістдесят днів з дати отримання дипломатичними каналами останнього повідомлення про виконання Договірними Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання Угодою чинності.

Проект Закону зареєстровано за №0098.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Кіпр про повітряне сполучення».

Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Кіпр про повітряне сполучення вчинена 8 листопада 2012 року в м. Нікосії.

Угода спрямована на удосконалення двосторонньої договірно-правової бази для здійснення міжнародного повітряного сполучення між Україною та Республікою Кіпр.

Угода набирає чинності через тридцять днів з дати одержання дипломатичними каналами письмового повідомлення про завершення виконання Договірними Сторонами внутрішньодержавних процедур.

Проект Закону зареєстровано за №0099.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про повітряне перевезення».

Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про повітряне перевезення вчинена 12 березня 2013 року в м. Києві.

Угода спрямована на формування двосторонньої договірно-правової бази для здійснення міжнародного регулярного повітряного сполучення між Україною та Республікою Польща.

Угода набирає чинності з дати одержання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення Договірних Сторін про завершення виконання ними внутрішньодержавних процедур.

Проект Закону зареєстровано за №0100.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грецької Республіки про повітряне сполучення».

Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грецької Республіки про повітряне сполучення вчинена 6 жовтня 2011 року у м. Афінах.

Угода спрямована на формування двосторонньої договірно-правової бази для здійснення міжнародного повітряного сполучення між Україною та Грецькою Республікою.

Угода набирає чинності з дати одержання останнього письмового повідомлення Договірних Сторін про виконання ними внутрішньодержавних процедур.

Проект Закону зареєстровано за №0101.

Прийнято Постанову «Про започаткування переговорного процесу щодо внесення змін до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру 1993 року».

Верховна Рада України, виходячи з важливості науково-технічного співробітництва між Україною з одного боку, та Європейським Союзом і Сполученими Штатами Америки - з другого боку, враховуючи досвід такої співпраці в рамках Українського науково-технологічного центру, а також чутливість проблематики, яка перебуває у сфері його повноважень, доручає Кабінету Міністрів України ініціювати переговори щодо внесення змін до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру, укладеної в Києві 25 жовтня 1993 року зі змінами внесеними Протоколом про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру 1997 року, з метою забезпечення відповідності її положень сучасним національним та безпековим інтересам України, у тому числі, в контексті оновлення цілей діяльності Українського науково-технологічного центру.

Проект Постанови зареєстровано за №0084-п.

До порядку денного сесії було включено законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань очищення влади №2695.

Парламентарії розглянули питання аграрної політики і проекти постанов про скасування рішення Верховної Ради України від 31 травня 2016 року про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів №3251-П і про скасування рішення Верховної Ради України від 02 червня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту закону про судоустрій і статус суддів №4734-П.

За результатами голосування проекти постанов були відхилені.

Головуючий оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об'єднання «Маємо право», головою якого обрано народного депутата Віталія Купрія.

Голова Верховної Ради України А. Парубій підписав Закон «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів» №3251.

Головуючий закрив ранкове засідання, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.