​Пленарне засідання Верховної Ради України 19 жовтня 2016 року

Народні депутати виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Парламентарії розглянули питання ратифікації.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2017 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2017 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року, вчинену 1 серпня 2016 року в м. Києві, яка набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення про виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур.

Згідно із Законом, усі фінансові питання вирішуватимуться у межах коштів, передбачених Державним бюджетом України відповідальним центральним органам виконавчої влади для виконання заходів міжнародного співробітництва у зазначеній сфері.

Ратифікація цієї Угоди сприятиме продовженню розслідування причин авіаційної катастрофи, яка сталася на території України 17 липня 2014 року з рейсом МН17 авіакомпанії «Малазійські авіалінії».

Проект Закону зареєстровано за №0111.

Прийнято Постанову «Про Звернення Верховної Ради України до держав-членів Європейського Союзу, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони».

Верховна Рада України затвердила Звернення Верховної Ради України до держав-членів Європейського Союзу, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони і доручила Голові Верховної Ради України невідкладно направити текст Звернення до парламентських асамблей, міжнародних організацій та парламентів іноземних держав.

Проект Постанови зареєстровано за №5238.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення захисту права дитини на належне утримання».

Законопроектом (№4928)пропонується спростити механізм прийняття судового рішення щодо стягнення аліментів шляхом спрощення судового захисту прав одержувача аліментів, врахування прихованих доходів платника аліментів при визначенні розміру аліментів.

Документ також містить норми щодо:

визначення правового режиму аліментів як власності дитини;

врахування витрат платника аліментів, щодо яких останнім не доведено джерело походження коштів для їх фінансування, при визначенні розміру аліментів;

збільшення мінімального розміру аліментів, які підлягають стягненню з платника аліментів;

визначення способу стягнення аліментів тим з батьків або іншим законним представником дитини, з яким проживає дитина;

стягнення аліментів у наказному провадженні за вимогою стягувача аліментів в розмірі на одну дитину – однієї чверті, на двох дітей – однієї третини, на трьох і більше дітей – половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку, у разі визначення розміру аліментів як частки від заробітку (доходу) матері, батька дитини, або у розмірі п’ятдесят відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо заявлено вимогу про індексацію аліментів, присуджених у твердій грошовій сумі;

звільнення позивача від сплати судового збору у справах про стягнення додаткових витрат, пені (неустойки) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів та зміну способу їх стягнення.

Прийнято Постанову «Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій, парламентів держав-членів ОБСЄ та Організації ісламського співробітництва щодо останніх подій в Сирії».

Верховна Рада України затвердила Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій, парламентів держав-членів ОБСЄ та Організації ісламського співробітництва щодо останніх подій в Сирії та доручила Голові Верховної Ради України невідкладно направити текст Звернення до міжнародних організацій, парламентів держав-членів ОБСЄ та Організації ісламського співробітництва.

Проект Постанови зареєстровано за №5214.

Ухвалено Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із запровадженням патронату над дитиною».

Законом(№4997)передбачено вилучити абзац другий частини сьомої статті 252 Сімейного кодексу України яким визначено, що патронатний вихователь зараховується місцевою державною адміністрацією або місцевою радою на роботу за трудовим договором у бюджетну установу соціального захисту населення.

Крім того, законом передбачено внесення відповідних змін до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» і «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», що дозволить закріпити за патронатними вихователями право на пенсійне страхування.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо оплати послуг патронатних вихователів)».

Документом (№4970) пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу України, а саме:

1) до видатків, що здійснюються з бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад, що

створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, включити:

- видатки на сім’ї патронатних вихователів у складі видатків на навчальні заклади для громадян, які потребують соціальної допомоги та реабілітації, і на такі видатки не спрямовувати освітню субвенцію з державного бюджету (зміни до підпункту «в» пункту 2 частини першої статті 89, підпункту «а» пункту 2 частини першої статті 90 та пункту 5 частини першої статті 103-2 Кодексу);

- на період до 1 січня 2019 року видатки на оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя до складу видатків на державні програми соціального захисту, які проводяться за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету (зміни до підпункту «б» пункту 4 частини першої статті 89 Кодексу та пункт 1 розділу ІІ законопроекту);

2) з 1 січня 2019 року до видатків місцевих бюджетів, що можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів, включити видатки на оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя у складі видатків на соціальний захист та соціальне забезпечення (доповнення пункту 3 частини першої статті 91 Кодексу новим підпунктом «є» та пункт 1 розділу ІІ законопроекту).

Прийнято за основу проект Закону «Про антидопінговий контроль у спорті».

Документом (№4724) пропонується:

Закон України «Про антидопінговий контроль у спорті» викласти у новій редакції з урахуванням положень Міжнародної конвенції про боротьбу з допінгом у спорті;

терміни, які вживаються, привести у відповідність до Міжнародної конвенції про боротьбу з допінгом у спорті;

визначити додаткові повноваження Національного антидопінгового центру в частині затвердження ним антидопінгових правил;

визначити повноваження та основні завдання Національної антидопінгової лабораторії та відокремлення її від Національного антидопінгового центру;

утворення та роботи дисциплінарної та апеляційної комісії.

Прийнято Постанову «Про забезпечення сталого розвитку сфери фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади».

Документом (№4984) пропонується вдосконалити державну політику у сфері фізичної культури та спорту шляхом прийняття низки пропозицій органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування щодо вдосконалення функціонування сфери фізичної культури та спорту.

Головуючий закрив ранкове засідання, повідомляє Інформаційне управління ВР України.

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.