​Пленарне засідання Верховної Ради України 20 квітня 2018 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив пленарне засідання. А.Парубій нагадав, що cто років тому у ці дні розпочалося визволення Донбасу і Криму армією Української Народної Республіки від російсько-більшовицьких окупантів.


18 квітня частини УНР під командуванням Сікевича звільнили Бахмут, згодом Юзівку, Горлівку, Дебальцево та Колпакове, а 20 квітня 1918 р. підрозділи Запорізької дивізії під командуванням полковника Павла Болбачана звільнили станцію Новоолексіївка на Херсонщині. Звідти почали визволення Криму від російський окупантів. «І я переконаний, опираючись на нашу історію і розуміючи, що сьогодні ті самі події в Україні і той самий окупант, як і сто років тому, Україна визволить від російської окупації і поверне і Крим, і Донбас. Пам’ятаємо, боремося, перемагаємо!», - наголосив він.

Головуючий повідомив, що у засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем'єр-міністром України В.Гройсманом.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Головуючий надав слово для виступу Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, який доповів про діяльність Уряду впродовж останніх двох років.

Прем’єр-міністр у виступі, зокрема, зазначив: саме два роки тому, 14 квітня, у цій залі був сформований Уряд, перед яким стояли серйозні виклики і реальні завдання. «Коли в 2014-15 рр. були досягнуті всі необхідні умови для стабілізації України наше завдання було розвивати національну економіку і почати вирішувати ті проблеми, які десятиріччями накопичувалися, і були, і залишаються поки що, на жаль, надзвичайно чутливими для українських громадян», - зазначив він.

В.Гройсман назвав головним завданням очолюваним ним Уряду забезпечення початку економічного зростання. «Ми почали працювати над тим, щоб почати відновлювати соціальну справедливість. Але це все потребувало нашої спільної позиції і спільних рішень. Завдячуючи нашій співпраці вдалося багато питань зрушити з місця. Саме у цій залі Верховної Ради України ми почали відновлювати соціальну справедливість зміною пенсійної системи. Ми вперше зробили кроки щодо підвищення вдвічі мінімальної заробітної плати. Ми почали змінювати систему національної освіти. Відкрили можливості для побудови нової системи охорони здоров’я. Ми почали відновлювати країну і робити її капітальний ремонт», - сказав Прем’єр-міністр.

«Сьогодні, коли пройшли ці два роки, ми можемо сказати, що ці два роки не були простими. Два роки були дуже складними для України. Але ми вистояли у цей надважкий період. Ми пройшли і певний історичний етап, який можна назвати антикризовим в долі нашої країни.

Перед нами зараз стоять нові завдання. нам потрібний швидкий економічний ріст, нам потрібні нові робочі місця, нам потрібна економічно сильна Україна, щоб ефективно відстоювати наші національні інтереси, відновлювати територіальну цілісність. Ми маємо зайняти гідне місце на мапі Європи і світу і у нас є для цього всі можливості», - наголосив В.Гройсман.

Прем’єр-міністр В.Гройсман та члени Кабінету Міністрів відповідають на запитання народних депутатів.

Прем’єр-міністр В.Гройсман та члени Кабінету Міністрів відповіли на запитання народних депутатів.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко оголосила депутатські запити.

Народні депутати виступили з репліками на відповіді на їхні депутатські запити.

Парламентарії виступили з заявами, оголошеннями, пропозиціями.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закрила ранкове засідання.

23-27 квітня і 7-11 травня народні депутати працюватимуть в комітетах, комісіях і фракціях.

30 квітня – 4 травня – з виборцями.

Наступне пленарне засідання восьмої сесії відбудеться у вівторок, 15 травня.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.