​Пленарне засідання Верховної Ради України 13 березня 2019 року

Відкриваючи ранкове засідання, Голова Верховної Ради України А.Парубій повідомив, що Європарламент ухвалив резолюцію про позбавлення росії статусу стратегічного партнера ЄС. Він зазначив, що Україна вітає це рішення.


«У своєму рішенні Європарламент висловився чітко і однозначно - санкції мають бути продовжені. Зазначено загрози, які несе російська дезінформація та проект «Північний потік-2», засуджуються фінансові операції з відмивання російських грошей та ще раз засуджується російська агресія в Чорному і Азовському морях. Україна вітає це рішення, адже путінська росія – країна-агресор – не може бути стратегічним партнером вільної та чесної Європи», - сказав Голова Верховної Ради.

Також А.Парубій поінформував, що Палата Представників Конгресу США схвалила проект закону про невизнання суверенітету російської федерації над Кримом, таким чином на законодавчому рівні закріпивши невизнання анексії Криму.

«Високо цінуємо послідовну та принципову підтримку союзників України по антипутінській коаліції. Разом - сильні! Разом - переможемо!», - наголосив Голова Парламенту.

Головуючий надав слово народним депутатам для виступів з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Верховна Рада вшанувала хвилиною мовчання пам’ять керівника прес-служби ВО «Свобода» Дмитра Чернявського, вбитого російськими бойовиками на мітингу у Донецьку13 березня 2014 року.

Після виступів народних депутатів із заявою виступив представник депутатської фракції «Опозиційний блок» Ігор Шурма.

А.Парубій оголосив про продовження розгляду правок до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), розгляд якого у другому читанні було розпочато 28 лютого.

Головуючий запросив на трибуну голову Комітету з питань культури і духовності Миколу Княжицького.

Парламент продовжив розгляд правок до першого розділу законопроекту: ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИ. Засідання розпочалося із розгляду 115 правки, далі народні депутати перейшли до 121 правки.

Верховна Рада розглядає правки до другого розділу проекту Закону, назву якого викладено у наступній редакції: УКРАЇНСЬКА МОВА ТА ГРОМАДЯНСТВО УКРАЇНИ (правки №123-171).

Головуючий надав слово для оголошення заяви від двох фракцій народному депутатові Володимиру Ар'єву.

А.Парубій оголосив перерву. Пленарне засідання продовжиться з розгляду 165 правки.

Продовжуючи пленарне засідання, Голова Верховної Ради нагадав норму Регламенту, згідно з якою, народний депутат має право поставити на підтвердження будь-яку правку, яка була врахована профільним Комітетом.

Водночас, він нагадав практику розгляду масштабних законопроектів: «Після проходження всіх правок Комітет проведе своє засідання і повідомить Верховній Раді України, які з правок є принципово, критично важливими щоб законопроект був цілісним і щоб він міг повноцінно працювати. Перед голосуванням за Закон в цілому, ми зможемо повернутися до цих правок і їх підтвердити».

Парламент продовжує розгляд правок до другого розділу проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Верховна Рада розпочала розгляд правок до третього розділу законопроекту, назву якого пропонується сформулювати у наступній редакції: ОБОВ’ЯЗОК ВОЛОДІТИ ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ (правки 172-282).

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко подякувала Кабінету Міністрів і, зокрема, Віце-прем'єр-міністру України В'ячеславу Кириленку за участь у розгляді законопроекту і надала йому слово.

В.Кириленко підкреслив важливість проекту Закону, який зараз розглядається Парламентом, і «засвідчив єдність парламентської коаліції і виконавчої влади у повазі до української мови як державної».

Головуюча продовжила ранкове пленарне засідання на 15 хвилин.

Закриваючи засідання, І.Геращенко звернула увагу народних депутатів, що у четвер, 14 березня, розгляд проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д) продовжиться з 272 правки.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.