​Пленарні засідання Верховної Ради України 11 квітня 2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. На початку засідання А.Парубій повідомив, що «У ПАРЄ, попри шалений тиск росії, режим санкцій проти країни-агресора продовжено і запроваджено ще один, додатковий механізм для нових найжорсткіших санкцій».


Голова Верховної Ради також наголосив, що росії не вдалося повернути свою делегацію до ПАРЄ. «Чергова міжнародна російська спецоперація провалилась», - підкреслив він.

А.Парубій також поінформував, що вчора у столиці Катару - місті Доха 140-а Асамблея Міжпарламентського Союзу ухвалила Резолюцію про неприпустимість використання найманців та іноземних бойовиків як засобу підриву миру, міжнародної безпеки, територіальної цілісності держав і порушення прав людини. Він підкреслив, що це сталося вперше під авторством українських депутатів.

«Цей документ - прямо стосується протидії російській агресії проти України, адже резолюція спрямована на боротьбу з військовим найманством і проти приватних військових компаній, які країна-терорист російська федерація використовує у війні проти України. Це дуже важлива дипломатична перемога України!» - заявив Голова Верховної Ради.

А.Парубій, відкриваючи ранкове пленарне засідання, повідомив, що згідно з 147 статтею Регламенту Верховної Ради було отримано висновки Конституційного Суду України про відповідність законопроекту №9310-1 про внесення змін до Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську область. «Наше голосування відповідає ст.157 і 158 Конституції України», - зазначив він.

Голова Верховної Ради звернувся до Комітету з питань правової політики та правосуддя з проханням розглянути висновок Конституційного Суду та підготувати даний законопроект до розгляду Парламентом.

Далі головуючий надав слово для виступу від фракції політичної партії «Опозиційний блок» і групи «Партія «Відродження» народному депутату Олександру Долженкову.

Сьогодні Міжнародний день пам’яті в’язнів нацистських концтаборів і Парламент вшанував їх пам’ять Хвилиною мовчання.

Парламент перейшов до розгляду проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), розгляд якого у другому читанні було розпочато 28 лютого.

Голова Верховної Ради запросив на трибуну голову Комітету з питань культури і духовності Миколу Княжицького.

М.Княжицький закликав пам’ятати жахливі часи нацизму, а також наголосив: «Тільки побудова сильної національної держави Ізраїль зупинила знищення євреїв. Так і сьогодні - ми маємо побудувати сильну національну Україну для того, щоб ніколи українці не знищувалися так, як вони знищувалися у минулому столітті». «Саме для цього ми приймаємо цей закон», - підкреслив народний депутат і висловив сподівання на його підтримку.

Верховна Рада розглядає останній, дев’ятий, розділ проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, назву якого пропонується викласти у наступній редакції: ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ (правки 1542-2082).

Ранкове пленарне засідання, розпочалося із розгляду правки №1676.

Згідно з Регламентом, головуюча на засіданні перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко оголосила перерву на 30 хвилин.

Засідання продовжилось розглядом правки №1730 до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Перед завершенням ранкового пленарного засідання І.Геращенко надала слово народному депутату Олегу Березюку для оголошення заяви від фракцій політичних партій «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» і «Об'єднання «Самопоміч».

Вечірнє засідання розпочалося із розгляду правки №1769 до законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної.

Голова Верховної Ради відкрив вечірнє засідання і надав слово Оксані Сироїд для оголошення заяви від фракцій політичних партій «Об'єднання «Самопоміч» і «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина».

Народні депутати продовжили розгляд у другому читанні проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д) з правки №1769.

Головуючий повідомив, що від фракції політичної партії «Опозиційний блок» і групи «Партія «Відродження» надійшла заява з вимогою оголосити перерву в засіданні. Однак, оскільки час вечірнього засідання вичерпано, завтра, 12 квітня, на початку ранкового засідання буде надано три хвилини для виступу представнику даних політичних сил в Парламенті.

Голова Верховної Ради також зазначив, що у розгляді проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної парламентарії зупинилися на правці №1833.

А.Парубій висловив сподівання, що наступного тижня розгляд правок до законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної буде завершено і відбудеться голосування щодо даного проекту Закону. Відповідно, він закликав «до повної мобілізації народних депутатів». «Кожен має бути на своєму місці! Наступного тижня я не буду підписувати жодних відряджень – всі мають бути на робочому місці і голосувати!», - наголосив А.Парубій додавши – «Всі маємо мобілізуватися! Колеги, як на Майдані!»

Головуючий закрив вечірнє пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.