​Пленарні засідання Верховної Ради України 17 грудня 2019 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Головуючий надав слово представникам депутатських фракцій і груп для виступів. Перед виступами члени національної скаутської організації Пласт передали народним депутатам Віфлеємський вогонь миру.


Голова Київського Пласту Іван Брацюнь з трибуни звернувся до народних депутатів зі словами, що пластуни прийшли сюди, щоб поділитися з парламентаріями Вогнем миру. «Адже Віфлеємський вогонь миру - це світло народження Ісуса Христа, яким ми ділимося з тими, хто святкує Різдво Христове поза домом», - сказав він.

Голова Київського Пласту нагадав, що «ця ініціатива зародилася у 1988 році Австрійською телерадіокомпанією як благодійна акція. Її підхопили скаути Відня, а також всі інші, і згодом вона поширилася по світу. З тих пір Вифлеємський вогонь миру як світло тепла, злагоди та сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи людей у переддень Різдва Христового».

«Сьогодні цей Вогонь об’єднує не тільки Україну, а й українців всього світу: від донецький териконів до львівських Карпат, до Австралії, США та Канади. Вогонь, який об’єднує нас у найскладніші часи війни і миру, і нагадує, що єдність є нашою силою, бо саме ця єдність допомогла нам зупинити російську агресію і допомагає рухати і розвивати нашу країну у часи щоденних викликів.

І коли сядемо за стіл в передріздвяний вечір, хотілося б також згадати усіх тих, хто віддав життя за цей вогонь миру. А пластунів таких більше 500 за 100 років. Нехай цей вогонь стане нашим світлом, яке допоможе рухатися найскладнішими дорогами» - додав він.

Голова Київського Пласту привітав народних депутатів з прийдешніми різдвяними святами.

Представники депутатських фракцій і груп виступили із заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Головуючий поставив на голосування пропозицію депутатських фракцій про скасування перерви з 12-ї до 12.30. Пропозиція не була підтримана.

У пленарному засіданні оголошена перерва на 30 хвилин.

Після закінчення перерви народні депутати почали розгляд питань порядку денного.

Проект Постанови про забезпечення виконання рішень Конституційного Суду України у сфері соціального захисту населення №2124 доповів народний депутат Нестор Шуфрич.

Голова Комітету з питань правової політики Ірина Венедіктова у співдоповіді зазначила, що Комітет вважає прийняття проекту постанови недоцільним і рекомендує Верховній Раді його відхилити.

Відхилення проект постанови під час голосування підтримали 240 народних депутатів.

Головуючий поставив на голосування пропозицію голови фракції «Слуга народу» О.Корнієнка про продовження пленарного засідання до вичерпання питань порядку денного.

Пропозиція не була підтримана («за» - 220).

Народні депутати підтримали проект Постанови про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №2101-19.

«За» проголосувало 259 парламентаріїв.

Проектом пропонується включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання законопроекти згідно з переліком, що додається.

Народні депутати підтримали пропозицію про зміну розгляду у порядку денному з тим, щоб розглянути зараз Пропозиції Президента до Закону «Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України» №0976.

Пропозиції доповів Представник Президента України Руслан Стефанчук, зазначивши, що Закон з пропозиціями може бути підтриманий.

Голова Комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді України за результатами повторного розгляду прийняти Закон України «Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України» з пропозиціями Президента України, №0976, доопрацьований, в цілому.

316 голосами «за» Закон було прийнято в цілому.

Головуючий оголосив перерву у пленарному засіданні.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков після закінчення перерви поінформував про пропозицію, яка надійшла від депутатських фракцій щодо проведення зараз позачергового засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики за участю Першого заступника Голови Верховної Ради України та Заступника Голови Верховної Ради України, а також керівників фракцій. У цьому зв’язку головуючий оголосив про дострокове закриття ранкового засідання.

Вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков перед тим, як відкрити вечірнє засідання, повідомив про результати позачергового засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики. У засіданні взяли участь представники депутатських фракцій і груп. Розпочаті під час засідання консультації будуть продовжені і сьогодні і завтра зранку. Представники депутатських фракцій і груп запропонували продовжити сьогодні роботу в непленарному режимі.

Для участі у вечірньому засіданні зареєструвалося 320 народних депутатів.

Дмитро Разумков відкрив вечірнє засідання і достроково його закрив.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.