Кандидатів-мажоритарників від «УДАРу» на Донеччині звільняють з роботи

udar karpuntsov

 
У Донецькій області влада задіяла всі можливі ресурси для тиску та залякування мажоритарних кандидатів від партії «УДАР». Про це заявив керівник юридичного департаменту «УДАРу», представник партії в ЦВК Валерій Карпунцов під час прес-конференції в УНІАН.


Карпунцов наголосив, що кандидати в народні депутати від «УДАРу» – і по мажоритарних округах, і по списку, піддаються тиску як з боку чиновників, так і з боку власників підприємств, на яких працюють. Першими, ще до офіційної реєстрації, під «удар» потрапили саме мажоритарники, оскільки партія першою опублікувала прізвища своїх претендентів. Як приклад традиційного адміністративного тиску Карпунцов навів ситуацію з професором Ольгою Шафаренко – викладачкою одного з державних вишів Донецьку, кандидаткою від «УДАРу» на 69 окрузі. Жінка не витримала пресингу на роботі і власноруч написала заяву у ЦВК про відмову балотуватися. Але більш кричущими є приклади тиску на приватних підприємствах, зауважив головний юрист «УДАРу».

Так, за словами кандидата на окрузі №61 Євгена Коржа, майже 10 років він пропрацював на одному з найбільших транспортних підприємств області, де починав звичайним робітником та став заступником начальника цеху. Після того, як Євген став потенційним кандидатом від «УДАРу», на нього почався тиск – «або робота, або балотування». Перед з’їздом партії «УДАР» Євген Корж написав заяву про кількаденну відпуску за власний рахунок, але йому поставили ультиматум – або поїздка на з’їзд, або звільнення за статтею «прогул». «Оскільки я займаю принципову позицію і хочу жити у вільній країні, я звільнився і продовжуватиму свою політичну діяльність», – розповів Корж.

Інший кандидат від «УДАРу» Роман Волков, який балотується на окрузі №43 в Донецьку, зауважив, що директор його підприємства теж висунув умову – або він закінчує партійну діяльність, або залишається без роботи. «Необхідно було зробити вибір, і він для мене був очевидний – залишитися в партії», – сказав Волков.

Голова Донецької обласної організації «УДАРу» Єгор Фірсов зауважив, що обидва кандидати наразі є безробітними і збираються сконцентруватися на політичній діяльності. «Не зважаючи на всі складнощі, ми захищатимемо наших колег і продовжимо боротьбу проти авторитарного режиму на Донеччині», – сказав Фірсов.

Водночас головний юрист «УДАРу» Карпунцов наголосив на тому, що чинне законодавство дає можливість кандидатам на час передвиборчої кампанії брати відпустку на роботі. «Але в даному випадку якщо застосовується тиск і людину всіма способами змушують відмовитися від свої намірів – ви ж розумієте, що більшість у такий ситуації залишить боротьбу. Наші хлопці не здалися і не відмовилися. Так, можна подавати до суду, але ж йдеться про приватні підприємства, це – не бюджетна сфера, де через півроку можна поновитися на роботі і продовжити працювати далі. Навіть якщо виграти суди, працювати нормально людина вже не зможе, бо не дадуть – це очевидно. Тому ще раз хочу наголосити – треба змінювати ситуацію в державі в цілому, щоб не було дискримінації ані по расовій, ані по мовній, ані по політичній чи будь-якій іншій ознаці», – сказав Валерій Карпунцов.

Він також зауважив, що ситуація в Донецьку – перша, про яку партія публічно заявляє, проте такі випадки дедалі частіше трапляються в інших регіонах України. «УДАР» збирає і систематизує всю цю інформацію, буде оперативно оприлюднювати її на партійному сайті і робити відповідні юридичні кроки. «Партія захищатиме кожного свого члена, кожного кандидата, надаватиме і юридичну допомогу, а у разі необхідності – й фізичний захист. Якщо це необхідно, наша партія в змозі це зробити», – наголосив Валерій Карпунцов.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.